Работят ли морските GPS системи?

By | декември 27, 2022

Работи ли наистина морският GPS? Силно се надяваме! Освен това, че съм изгубен в средата на Nowheresville USA, все още обичам да съм изгубен в морето. Когато сте изгубени в морето, вие сте на заем. Храната и водата са ограничени, както и мощността на батерията. Ето защо морският GPS е толкова важен. Как работи GPS?

GPS означава Глобална система за позициониране, разработена от Министерството на отбраната на САЩ. Има повече от 30 сателита, обикалящи около Земята, които предават микровълнови сигнали на GPS устройства, за да определят тяхното местоположение. В допълнение, потребителите на GPS могат също да получат час от деня, ограничение на скоростта и друга информация, свързана с тяхното местоположение. Има GPS навигационни системи, както и наземни навигационни системи. Морските GPS са лесни за използване и инсталиране дори в сравнение с радарите. Световните морски центрове предоставят карти и местоположения, за да могат моряците да се върнат в цивилизацията.

Какви са някои от допълнителните предимства, които морският GPS носи на лодкарите и яхтерите? Системата е същата, но някои допълнителни функции са налични за пътуване по море. Например, много хора са свикнали да виждат GPS упътвания в автомобила. Ако използвате GPS на лодка, тогава го използвате от горната част на палубата, което означава, че ще бъде на слънце. Морските GPS устройства често имат специален визьор, който позволява лесно гледане дори на слънчева светлина.

Наводненията и дъждовете са особено опасни за GPS системите, така че водоустойчивият или устойчив на атмосферни влияния GPS е важно допълнение. (Въпреки че можете да закупите и вградено водоустойчиво GPS устройство) Устойчивите на атмосферни влияния устройства често не са напълно водоустойчиви. Водоустойчивите GPS устройства обаче са толкова добре изградени, че могат да бъдат пуснати в много вода и пак да работят!

Морските системи за глобално позициониране ви предоставят данни, свързани с вашето морско местоположение. Докато глобалният трафик ви предоставя актуализации за трафика, морските GPS системи ви предоставят информация за приливите и отливите и най-доброто време за риболов във вашия район. Морските единици също са по-мощни от стандартните GPS единици, тъй като могат да проследяват множество нива далеч от вашия кораб. Някои системи имат множество процеси и бази данни. Ще намерите също голямо разнообразие от GPS устройства, като компактни и леки системи. GPS устройствата могат да имат по-големи от средните бутони за използване от лодкари, носещи тежки ръкавици! Това ще бъде особено важно в студен и дъждовен ден, когато вашите мисловни умения вече са обложени.

Колко можете да очаквате да платите за корабен двигател? Някои са евтини, до $100, докато други могат да достигнат до над $1000. Едно важно нещо, което трябва да запомните, когато купувате GPS системи, е да изберете система с издръжлива батерия и да вземете няколко резервни батерии! За да научите повече за морските GPS системи, потърсете онлайн конкретни продукти и прочетете отзиви.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *