Разбиране на 911 разговори с VoIP доставчици

By | януари 13, 2023

Получаването на спешна помощ чрез обаждане на 911 е важна част от обществената безопасност. Повечето хора са свикнали да се обаждат на 911 чрез традиционните телефони. Потребителските клиенти на Vonage, Skype и Google Voice, както и бизнес клиентите на Hosted PBX, Hosted VoIP и Virtual PBX от VoIP доставчици използват Voice over Internet Protocol (VoIP), което е напълно различна технология. Технологията VoIP носи уникални предизвикателства и различна функционалност на 911 обажданията.

Не очаквайте VoIP 911 обажданията да работят по същия начин като традиционните 911 повиквания.

Голямата разлика между VoIP и традиционните 911 разговори

1. Традиционните обаждания до 911 се изпращат до точка за отговор на обществената безопасност (PSAP), която наблюдава конкретна област. В повечето случаи местният PSAP може да идентифицира местоположението и телефонния номер на обаждащия се. Някои VoIP доставчици може да не се свържат с местния PSAP или да направят неподходящи обаждания до PSAP оператори, които може да не работят след работно време или да получат отговор от обучени 911 оператори.

2. VoIP повикванията до 911 може да се свържат с подходящия PSAP, но не и да предават телефонния номер и местоположение.

3. Повечето VoIP доставчици позволяват на клиентите си да пренасят разговорите си към всяко място, което има широколентова връзка. Клиентът трябва да поеме отговорност за преместването на телефона, тъй като VoIP доставчиците може да не знаят за преместването.

4. Домашните телефони могат да се захранват от телефонната компания. Търговските телефонни системи могат да получават захранване от централно оборудване, което може да има обратно захранване. 911 и други обаждания може да се провалят при VoIP услугата по време на прекъсвания на електрозахранването, ако оборудването, необходимо за свързване на IP телефон към интернет, не е захранено.

5. VoIP разговорите, включително 911 разговорите, може да се провалят, когато интернет е претоварен.

6. VoIP 911 разговорите могат да преминат през VoIP 911 център, който проверява телефонния номер и адреса, преди да изпрати обаждането до най-близкия PSAP.

7. VoIP телефоните, които не могат да се обаждат на номера на обществената комутируема телефонна мрежа (PSTN), може изобщо да не могат да извършват 911 повиквания.

Въпреки че разликата между традиционните и VoIP 911 разговори може да изглежда огромна, тези насоки не са.

Съвети за VoIP 911 разговори

1. Изберете VoIP или VoIP доставчик, който изпраща техните 911 обаждания до най-близкия 911 център или PSAP във вашия район.

2. Предоставете правилния IP адрес за всеки VoIP доставчик.

3. Знайте как да промените адреса си и да актуализирате бързо, когато се промени.

4. Инсталирайте резервни захранващи устройства, така че интернет, рутерът(ите) и VoIP телефоните да работят по време на прекъсване на захранването.

5. Направете пробно обаждане на 911 след нова инсталация на VoIP телефон или след физическа промяна на адреса.

6. Обозначете ясно всеки телефон, който не е свързан към PSTN и не може да извършва 911 повиквания.

FCC наложи 911 за всички доставчици на VoIP през 2005 г. VoIP е VoIP през интернет, свързан към PSTN или традиционна телефонна мрежа. Според правилата на FCC доставчикът на VoIP трябва да предлага 911 като стандартна функция, да получи адреса на клиента преди да започне услугата и да осигури лесен достъп до информация. Съгласно разпоредбите на FCC и следвайки указанията по-горе, услугата 911 ще бъде достъпна чрез VoIP разговори в случай на спешност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *