Разбиране на VoIP телефонната услуга

By | януари 23, 2023

Разбиране на VoIP

Протоколът за глас през интернет (VoIP) е идентификатор за семейство комуникационни технологии, използвани за изпращане на глас и/или комуникации с данни през IP мрежи като интернет или мрежи за превключване на пакети. Общи термини, свързани с VoIP, са: IP телефония, глас през широколентов достъп, широколентова телефония, интернет телефония или широколентова телефония.

Когато извършвате повикване чрез VoIP телефонна услуга, номерът на повикващия се изпраща до гласовия шлюз. След това гласовият шлюз определя набраните номера и финализира IP адреса на шлюза, който може да използва набрания телефонен номер. Отдалеченият шлюз вече уведомява обаждащия се чрез набиране на желания телефонен номер.

Когато телефонът се вдигне от другия край, връзката се изпраща между шлюзовете и се дава точният маршрут между шлюзовете. Действителната система вече получава аудио съобщения, преобразува сигнала в цифрова форма, компресира пакета с дадената информация, включва адреса на шлюза на всеки изпратен пакет и след това насочва пакетите през интернет към целевия шлюз. Накрая пакетите се преобразуват от цифрово аудио обратно в оригиналната си аналогова форма.

Първи стъпки с VoIP телефонна услуга

Имате три основни вида телефони, от които да избирате, когато избирате VoIP телефонна услуга.

– PC базиран софтфон

– Специализиран VoIP телефон

– Адаптер за аналогов телефон

Софтфони за компютър – Най-евтиният вариант от трите е да използвате компютърен софтуерен телефон (известен също като цифрови телефони или интернет телефони). Потребителят трябва да инсталира софтуер на своя компютър, който позволява VoIP разговори без необходимост от специален хардуер.

Обичайна реализация на софтфон е да се осъществяват разговори между доставчици на интернет телефони към съществуващи софтфони или стационарни телефони. Понастоящем някои доставчици на VoIP телефони могат да предлагат разговори от компютър към компютър без допълнителни разходи; но имайте предвид, че много разговори от компютър към телефон и телефон към компютър често таксуват за използване, така че не забравяйте да се консултирате с вашия доставчик на интернет услуги, тъй като тарифите може да варират.

Повечето от използваните днес мобилни телефони са проектирани да работят по същия начин като конвенционалните телефони. Иконата на телефона се появява на работния плот на потребителя като традиционна икона на телефон, показваща панел с бутони, които помагат на потребителя да извърши нормално телефонно обаждане.

Компютърът ви трябва да е свързан към интернет, докато правите и получавате повиквания.

Слушалките са свързани към USB порт или компютър, за да извършвате или получавате повиквания. За да подобрите качеството на звука, се препоръчва да използвате слушалки с добро качество, които могат да разпознават висококачествен звук. Евтините слушалки осигуряват ненадеждно качество на звука с фоново предаване и ехо.

Понастоящем има три доставчика на интернет телефонни услуги за компютърно базиран софтфон; Vonage, Skype и Google Talk, които предлагат гласови програми на своите потребители. Софтуерът, използван от тези компании, е затворен и не може да се споделя с други доставчици, за да блокира разговорите между тях.

Специализиран VoIP телефон – Специализираните VoIP телефони позволяват VoIP разговори без нужда от компютър. Визуално прилича на вашия мобилен телефон или мобилен телефон. Не са необходими адаптери или компютри за този тип VoIP телефон. Предаването на повиквания се насочва директно към IP мрежата чрез Ethernet порт и кабелна или WiFi услуга. Услугата е създадена от доставчик на VoIP, който отговаря за маршрутизирането на вашите разговори през интернет, което прави този тип VoIP телефон много скъп за работа.

VoIP телефоните също могат да бъдат известни като SIP телефони. SIP (Session Initiation Protocol) е добре познат протокол, широко използван за управление на мултимедийни комуникационни сесии, гласови данни и видео разговори през IP (Интернет протокол). Някои от нещата, които могат да използват тази технология, са онлайн игри, видеоконференции, видео чат и незабавни съобщения.

Специализирани VoIP телефони Основното предимство е, че много от тях включват XML софтуер; големи LCD екрани за потребителско въвеждане, които могат да показват клавиши или тъчпадове, да показват съобщения и информация за повикващия, Ethernet или безжични устройства за изпращане и получаване на съобщения през мрежа за данни, услуги за гласова поща и накрая, осигуряват най-добрия избор на думи. качество за крайния потребител.

Адаптер за аналогов телефон – Аналоговите телефонни адаптери (ATA) комбинират Ethernet порт от едната страна и RJ11 телефонен жак от другата страна, които се използват за свързване на един или повече аналогови телефони към цифрова или нестандартна телефонна система като мрежа, базирана на глас през IP. .

Ethernet портът се свързва към вашия рутер, който се използва за свързване към IP мрежата, а телефонният жак RJ11 се свързва към домашния ви телефон. Вашият компютър не трябва да е включен, за да извършвате телефонни разговори. Повечето телефонни системи ATA предлагат стандартно аудио, но може да изискват от потребителя да настрои телефона си, за да намали фоновия шум и фоновия шум, който понякога присъства.

Този тип VoIP телефонна услуга се предлага предимно от доставчици на широколентов интернет, кабелни компании и традиционни телефонни компании на по-ниска цена от традиционните телефони.

И накрая, VoIP телефоните предлагат разнообразие от планове, услуги и функции. Не забравяйте да проучите VoIP телефонната услуга, която най-добре ще отговаря на вашите нужди и желания за вашия дом или бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *