Развитие на Интернет Протоколите за Глас Комуникации

By | февруари 27, 2023

Интернет протоколите за глас комуникации са най-важният инструмент за развитие на гласовата комуникация и са най-често използваните протоколи за трансфер на гласови данни. Те се използват от много интернет базирани системи за гласова комуникация, включително телефония, видео конференции и VoIP. Те са най-важните компоненти на интернет базираните системи за гласова комуникация, които позволяват на потребителите да предават и получават гласови данни.

От последните няколко години интернет протоколите за гласова комуникация са преминали през много развития, което е улеснило предаването на гласови данни и подобрило системите за гласова комуникация. Най-важното напредък е създаването на протоколи, които позволяват на гласовите сигнали да се изпращат по интернет мрежата. Те са предизвикали революция в сферата на гласовата комуникация, понеже позволяват на потребителите да използват интернет мрежата за предаване на гласови сигнали, което е по-евтино и по-бързо от класическата телефонна технология.

Най-известните протоколи за гласова комуникация са Сигнализационен Протокол за Интернет (SIP), Реално Временно Протокол (RTP) и Интернет Аудио Кодек (iLBC). SIP е протокол за контрол на връзката, който може да се използва за установяване на гласови и видео връзки през интернет мрежата. RTP е протокол за предаване на данни, който позволява на гласовите сигнали да се предават през интернет мрежата. И последният протокол, iLBC, е кодек за аудио, който позволява на гласовите сигнали да бъдат компресирани и предадени през интернет мрежата.

Те са причината за напредъка в интернет базираните системи за гласова комуникация и са най-важният инструмент за предаването на гласови данни по интернет мрежата. Те са предизвикали революция в сферата на гласовата комуникация, понеже позволяват на потребителите да използват интернет мрежата за предаване на гласови сигнали, което е по-евтино и по-бързо от класическата телефонна технология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *