Разкриване на топ 5 лъжи за доставчиците на VoIP услуги

By | ноември 17, 2022

Удивително е да си помислим за промените, които имахме в комуникационните методи за толкова кратко време. Това, което преди отнемаше месеци за въвеждане на букви, сега отнема секунди с едно щракване на мишката или плъзгане на пръст. За съжаление, както при повечето човешки преживявания, непременно ще има скептици.

Въпреки че VoIP е доказал отново и отново, че предлага ясни предимства за бизнес комуникациите, доставчиците на VoIP услуги са си изградили лоша репутация, която е попречила на бизнеса да извлече пълните предимства. Някои може да кажат, че това се дължи на страх от неизвестното или просто неразбиране на самата технология.

Време е да превърнем този страх от неизвестното в растеж! Ето защо сме тук, за да разсеем пет от най-често срещаните митове за VoIP.

  • Малките предприятия не могат да се възползват

Това е жалък мит, защото пречи на много собственици на малък бизнес да следват стратегии, които могат да им спестят време и пари. Ние обаче не говорим за малка сума всеки месец; някои фирми виждат 30%-60% спестявания от годишни разходи! Докато големите предприятия успяха да разчитат на доставчиците на VoIP услуги, малките предприятия могат да се възползват значително! Когато работите с ограничен бюджет и нужди, помислете за доставчици на VoIP услуги, които могат да предложат инструменти за бизнес комуникация като автопилот, регистриране, персонализирани менюта за повиквания и други.

  • Ненадеждност

Не можете да управлявате бизнес без интернет връзка, нали? Разбира се, че не. Как можете да получавате имейли, да участвате в проучвания и да се свързвате с приятели от другата страна на езерото? Много противници на VoIP се противопоставят на технологията, защото се смята за ненадежден източник, докато в действителност е толкова надеждна, колкото вашата интернет връзка. Всъщност, ако вече имате настроена интернет връзка във вашия бизнес, тогава сте почти готови да започнете да използвате VoIP. Що се отнася до изтеглените разговори, обратното повикване е налично, така че да не пропускате възможност.

  • Качеството на обаждането страда

Това може да е било вярно в ранните дни на PBX, но точно както бизнесът се развива и променя с времето, VoIP претърпя много промени от създаването си. С повече честоти за преминаване на глас, смущенията са по-рядко срещани и добавянето на високоскоростна интернет връзка само ще подобри качеството на разговора.

  • Висока цена

Отминаха дните, когато трябваше да харчите много пари, за да добавите някои услуги или да разширите пространството. Днес доставчиците на VoIP услуги улесниха разширяването на вашия екип и бизнес среда, без да нарушавате бюджета си. Повечето VoIP доставчици предлагат различни нива на обслужване за типа услуга, от която вашият бизнес се нуждае в момента, спестявайки ви пари, като предоставя всички основни неща и екстри. VoIP е евтина телефонна система; може би затова милиони фирми вече разчитат на доставчиците на VoIP услуги за своя комуникационен канал.

  • Инсталиране и поддръжка по тема

Когато мислите за бизнес телефон, може да си представяте сървър, който трябва да се държи в стая и да се поддържа от обучен (и скъп) ИТ персонал. За щастие вече не е необходимо ненужно оборудване, когато използвате VoIP телефон. Повечето VoIP доставчици предлагат дистанционна поддръжка със своето оборудване, за да направят настройката бърза и лесна. Ако решите да закупите телефони заедно с услугата, всичко, което трябва да направите, е да свържете телефоните към правилните портове и да гледате как телефонът ви стартира. За по-малко от 10 минути можете да имате нов офис телефон; не е необходимо окабеляване или тежко оборудване. Що се отнася до поддръжката, повечето доставчици на VoIP услуги имат собствен ИТ персонал, отговорен за софтуерните актуализации.

Възстановете вярата си във VoIP доставчиците

Може да бъде опасно да направите първата стъпка към нещо, което първоначално сте смятали за лошо за бизнеса; но ако познавате някой, който в момента използва VoIP, попитайте го за неговия опит. Какво харесаха? Как това помогна на бизнеса им? Ако е възможно, започнете пробен период и вижте сами дали VoIP наистина прави това, което трябва. След като разберете многото начини, по които VoIP доставчиците могат да помогнат на вашия бизнес, ще се чудите защо не сте преминали по-рано.

И така, какво трябва да направите, когато решите, че VoIP е подходящ за вашия бизнес?

Избор между бизнес VoIP доставчици

Установихме, че бизнес VoIP носи ползи за фирми от всякакъв размер. Ако сте малък бизнес, който иска да спести пари и време, има ефективна комуникационна стратегия, която чака да бъде открита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *