Разлика между VoIP цифрова телефонна услуга и традиционна телефонна услуга

By | ноември 27, 2022

Традиционните телефони се състоят от телефон, който е свързан към наземна линия. Този метод на комуникация лесно се прекъсва и предаването е много бавно. За щастие напредъкът на технологиите промени начина, по който общуваме. Появата на Интернет промени начина, по който общуваме. Важно развитие в телекомуникационната индустрия е развитието на цифровата телефонна услуга VoIP (глас през интернет протокол).

При цифровия глас през IP гласът се преобразува в цифрова информация и се изпраща по интернет, след което се преобразува обратно в оригиналната си форма чрез метод на цифрова обработка. Това означава, че можете да извършвате телефонни разговори чрез вашата цифрова услуга през интернет. Високоскоростното предаване на данни е най-често срещаният метод за комуникация и се предоставя от цифрови доставчици.

Как работи VoIP / Интернет глас

VoIP услугите преобразуват вашия глас в цифров сигнал, който пътува през интернет. Гласът по IP позволява на хората да извършват телефонни обаждания от компютър, IP телефон или традиционен телефон, свързан към адаптер. Освен това безжичните инсталации на места като кафенета или търговски центрове позволяват на потребителите да се свързват с интернет и да използват безжичен IP.

Предимства на VoIP пред традиционните телефонни услуги

Цифровите телефони осигуряват по-ясен и по-бърз звук от традиционните телефони, тъй като няма да има смущения. Освен това цифровите компании предлагат допълнителни услуги, които не могат да бъдат предоставени от традиционните телефони. Това може да включва: видео и гласови конференции, тристранни разговори, гласови разговори, идентификация на обаждащия се и други услуги. Освен това цената на VoIP разговорите е много по-евтина от традиционните разговори, особено разговорите на дълги разстояния. За бизнеса услугите могат да включват уеб и видеоконференции, обаждания до автоматичен оператор, проследяване на обаждания, блокиране на определени телефонни номера или поставянето им на виртуално позвъняване. Освен това служителите имат възможност да провеждат виртуални срещи.

Що се отнася до цената на международните разговори, традиционните разговори са много по-високи от IP разговорите на дълги разстояния и често се облагат с данък. Тъй като протоколът за глас през интернет се управлява през интернет, данъците са много ниски. Цената на притежаването на традиционен телефон е много по-висока от притежаването на VoIP телефон.

Изисквания за VoIP телефони

Цифровата телефонна услуга за глас по интернет протокол изисква високоскоростна интернет услуга. Може да се използва кабелен модем или високоскоростна система като DSL или локална мрежа. Ще ви трябват още компютър, адаптер, подходящ IP телефон и щепсели за телефон. Някои доставчици може да имат традиционен телефон, свързан към адаптер. Специален софтуер и микрофон са от съществено значение при работа с компютър.

Напредъкът в телефонните технологии изглежда прави традиционните телефони остарели в днешния забързан свят. Да бъдеш в крак с технологичния напредък може да изглежда като трудна задача. Клиентите винаги се радват да научат колко лесно е да преминат към VoIP телефонна услуга. Когато избирате услуга за глас по интернет протокол, важно е да пазарувате, за да получите най-доброто обслужване на най-добра цена. Инструментите са чудесен начин за сравняване на бизнес и домашни телефонни услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *