Размерът на GPS

By | декември 12, 2022

Тласък за развитие

Изобретяването на GPS е родено от необходимост. С напредването на технологиите GPS също напредна до това, което познаваме днес. Нямаше да имаме глобална система за позициониране без напредъка на ракетите и сателитите. По ирония на съдбата можем да дължим много на Съветския съюз и изстрелването на първия сателит и Студената война с изстрелването на самолета KAL 007 през 1983 г., когато той се отклони във въздушното пространство на Съветския съюз. Това накара Съединените щати да увеличат риска от разработването на глобалната система за позициониране и за първи път тя е отворена за обществеността. Сега GPS може да се намери в почти всеки аспект от нашия живот, от плаване до дейности на открито, работа или туризъм.

важно

По време на Втората световна война военните осъзнават, че трябва да намерят по-добър начин за пътуване от звездите и слабите или затихващи радиосигнали от радио кулите. През повечето време пилотите на път за вкъщи използваха радиостанциите на път за вкъщи. Това беше добре, ако пилотът или пилотът бяха близо до маршрутите си за връщане, но ако напуснаха полета си за начало, трудно биха уловили радиосигнал. Те трябваше да бъдат на дадено разстояние, което се познава по силата или мощността на сигнала. В началото на 1940 г. системата LORAN се разработва за военна употреба и се използва както на сушата, така и на морето.

Най-големият скок

Когато Спутник беше изстрелян през 1957 г., група учени в Съединените щати наблюдаваха радиопредаванията. Те скоро откриха, че сигналът на Спутник е по-висок при приближаване към сателита и по-нисък, когато сателитът минава и се отдалечава от тях, поради ефекта на Доплер. Те казаха, че ако знаят своята фиксирана позиция на земята, ще могат да определят точната позиция на сателита чрез измерване на Доплеровото изместване или оценка къде се намира сателитът в своята орбита от тяхната земна позиция.

Американският флот беше първият, който успешно тества сателитна навигационна система през 60-те години, известна като Transit. Тази система се основава на съзвездие от пет спътника, обикалящи около земята. Единственият недостатък на тази система беше, че можете да получавате актуализации само веднъж на час. За да работи GPS, те се нуждаеха от надеждни часовници в космоса. Американската армия отиде още по-далеч и изстреля сателита Timation през 1967 г., който постигна това.

Първата в света радиобазирана навигационна система започва да работи през 1970 г. Тя е известна като навигационната система Omega, но се основава на единична симулационна единица.

Движа се напред

В началото на 1978 г. беше изстреляна друга експериментална линия от GPS сателити, наречена Block-I, а следващите десет ще последват до 1985 г. Модерните сателити Block-II започнаха да се изграждат в началото на 1989 г., за да започнат да заместват и разширяват блока. – Вече имам план. До декември 1993 г. окончателното оборудване е завършено и до януари 1994 г. е изстреляно пълно съзвездие от 24 спътника. Най-старият действащ сателит е изстрелян в началото на 1989 г., а най-новият сателит е изстрелян през септември 2006 г.

След свалянето на корейския Air Force One KAL 007 от Съветите през 1983 г. президентът Роналд Регън обяви, че цивилните ще имат достъп до GPS, след като то бъде завършено. По време на администрацията на президента Бил Клинтън правителството призна важността на GPS системите както за цивилните, така и за военните. След това Клинтън създаде Междуведомствения изпълнителен съвет на GPS, който да наблюдава и контролира глобалната система за позициониране. През това време GPS наистина се превърна в система с двойна употреба както за цивилни, така и за военни. През 1998 г. тогавашният вицепрезидент Ал Гор обяви бъдещи надстройки на GPS системата, за да включи два нови сигнала за гражданска употреба, авиацията и отбраната, и да повиши надеждността и точността на системата. През 2004 г. президентът Джордж У. Буш обяви, че Междуведомственият изпълнителен съвет на GPS ще бъде заменен от Националния изпълнителен комитет за космическо позициониране, навигация и определяне на времето поради значението на GPS в нашето ежедневие. .

С бързото развитие на технологиите в днешния свят ще има много промени в GPS индустрията. Ще открием, че това е по-подходящо за живота ни с повече работа.

За повече информация относно GPS, посетете ни на http://www.gpselectronicssite.com.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *