Растеж на VoIP индустрията

By | декември 22, 2022

Тъй като VoIP значително промени лицето на комуникацията, може да се счита за трудно да се каже, че VoIP е бъдещето на комуникацията. Почти всичко, свързано с комуникацията, преминава към OTT (over-the-top) услуги, сега е ясно, че VoIP се използва като основен източник на комуникация и комуникация.

Експертът на Juniper публикува доклад, според който броят на потребителите на VoIP телефони ще нарасне до 1 милиард до 2017 г. Една от основните причини за тази прогноза и растежа на VoIP индустрията е лесният начин за внедряване и ниската цена. на VoIP.

Тъй като VoIP предлага повече от просто обаждане на достъпна цена, очевидно е, че мнозинството ще избере комуникационно решение, което предлага повече на по-ниска цена. Едно от предимствата, които потребителите получават и към които VoIP доставчиците се стремят, е яснотата. Телефонните разговори, предлагани през VoIP, са с най-високо качество, осигурявайки ясно комуникационно решение на ниска цена.

Тези фактори оказаха огромно влияние върху потребителската база и също така създадоха необходимостта много VoIP доставчици също да правят бизнес. Като цяло, когато видим, че много сектори се движат към VoIP и OTT, става ясно, че VoIP индустрията е тук, за да остане и да расте по-бързо от очакваното.

Причини за разрастването на VoIP

VoIP пакетите, предлагани от VoIP доставчиците, са на конкурентни цени за всички видове разговори – местни, междуградски и международни разговори. Международните разговори често са най-евтиният план при VoIP доставчиците и могат да се разглеждат като по-добър вариант в сравнение с по-високите тарифи на наземните линии.

Повечето от потребителите използват безплатни разговори чрез VoIP софтуер, който използват в ежедневието си. Имайки предимството пред традиционните гласови повиквания, VoIP предлага и функции за повикване на потребителите, като функциите за повикване включват – пренасочване на повикване, гласова поща, идентификация на обаждащия се и много други. Допълнително предимство за потребителите на VoIP е, че могат да изберат гласовите им съобщения да се изпращат директно на имейла им, което го прави още по-удобно.

Удобството е най-голямото предимство на VoIP. Не е необходимо закупуване на допълнително оборудване и потребителите могат да използват своите телефони, като просто инсталират VoIP софтуер на устройството. Mobile VoIP добавя възможност за свързване към VoIP навсякъде по света и провеждане на разговори без допълнителни разходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *