Ръководство за купувачи на GPS за каравани

By | ноември 18, 2022

Мислите за нов GPS? Избирането на подходящата работа за вас може да бъде непосилно. С толкова много цветове, модели и стилове, от които да избирате, как да разберете кой да купите?

При избора на GPS най-важният въпрос е „Какво искам да правя с него?“ Всяко GPS превозно средство ще ви каже къде се намирате и къде можете да отидете, без да се изгубите. Като каравани, ние всички имаме изисквания, на които нашият GPS трябва да отговаря. Освен това зависи от вас дали го искате и сте готови да платите допълнително за някои неща.

Пълни карти

Първото нещо, което трябва да обмислите, е кои карти искате да бъдат заредени във вашия GPS. Това, разбира се, зависи от това къде планирате да пътувате. Повечето системи се доставят с пътни карти на Съединените щати и Канада, съхранени в основната им памет. Някои идват с цяла Северна Америка, а други с Европа. Това ви позволява да отидете навсякъде, без да се притеснявате дали сте заредили правилните карти или не; той също така прави устройството готово, извадено от кутията. Предварително заредените карти са част от основната GPS памет; Всяка излишна памет може да се използва за допълнителни карти, MP3 музика или потребителски POI. Това ни води до силата на паметта.

Способност за запомняне

Много памет за вашия GPS е много важно. Ако закупите устройство, което има малка памет и не може да се разшири; може да откриете, че не можете да добавяте функции или точки на интерес (POI), когато искате. Повечето GPS модели имат достатъчно големи памети, за да съхраняват предварително заредени карти, като някои остават. Това е проблем, ако нямат място за разширяване на паметта. Слотът за разширение на паметта ви позволява да добавите повече памет към GPS, ако желаете. Мнозина вземат Secure Digital (SD) карта за разширяване на паметта. SD картите са евтини и са чудесен начин да добавите памет към вашето устройство, когато имате нужда от нея. По-скъпите модули имат повече от паметта си свободна за използване и те също имат място за разширяване на паметта. По-евтините устройства използват по-голямата част или цялата си памет за вградени функции, но много все още имат място за разширяване на паметта.

Думи за изговаряне

Друго важно нещо, което трябва да търсите, е „преобразуване на текст в реч“. Повечето GPS устройства с гласово активиране ще предоставят аудио подкани като „Завийте наляво след 300 фута“ или „Излезте след това“. Блок с надписи ще каже не само посоката, но и името на улицата: „Завийте наляво по Mulberry Lane след 300 фута“ или „Изход 23A“. Това е много полезно за много хора, особено за каравани, защото не е необходимо да гледат екрана, за да знаят къде да отидат.

Услуга за трафик на живо

Ново нещо, с което трябва да се замислите е обслужването на пътни превозни средства. Налични в големите градове, абонаментите за трафик предоставят актуализации за трафика в реално време. Магистралата затворена от изход 23 до изход 29? Вашият GPS ще ви уведоми и ще ви даде алтернативен маршрут. След безплатния пробен период автомобилните услуги струват около $7/месец. Някои устройства на Garmin също предлагат XM радио услуги, така че можете да получите не само трафик, но и XM сателитно радио.

Дори отвъд нормалната услуга за трафик е новата услуга Enhanced MSN Direct. Много устройства от висок клас Garmin, като Nuvi 780, идват с тази възможност. С MSN Direct можете да проверявате времето, да избягвате резервни копия на трафика, да сравнявате местните цени на бензина, да получавате списъци с филми, актуализации на акции, новини и местни събития, докато сте в движение. Планирайте пътувания от вашия компютър, чрез Windows Live Local и след това изпратете местоположението до вашия GPS безжично. Подобно на автомобилна услуга, MSN Direct таксува месечно след безплатен период.

Bluetooth е включен

Едно от най-новите допълнения към GPS системите е включването на Bluetooth чип. Ако вашият мобилен телефон и GPS имат Bluetooth, ще можете да ги сдвоите за разговори със свободни ръце, функции за набиране на POI и други, което прави навигационната система на вашия автомобил напълно интегрирана. Много POI сайтове за къмпинги като CoolRVToyz Ultimate RV Parks & Campgrounds Directory се възползват от GPS функциите на Garmin и ви позволяват да се обадите на точка без ръце от докосването на вашия GPS.

MP3 активиран

Друго ново допълнение към GPS системите е възможността за възпроизвеждане на MP3 музика. Когато заредите любимата си MP3 музика или аудиокнига във вашия GPS, можете да ги пуснете през високоговорителите на GPS или чрез вътрешното си радио. Много добри GPS устройства се доставят и с FM предавател, така че можете да ги свържете директно към вашата стерео уредба, така че музиката да може да се предава поточно от системата на вашия автомобил. Това е особено полезно, защото GPS изтегля следата, за да ви даде указания или когато получите телефонно обаждане.

Пътеводители с TourGuide(TM)

Една от най-вълнуващите функции е новата функционалност на Garmin’s TourGuide(TM). С TourGuide(TM) можете да закупите обиколки с пълен екскурзовод за вашия GPS. Стартирайте TourGuide(TM) и просто следвайте обиколката. Вашият GPS ще ви води до интересни места с описания и снимки. Все едно да имате собствен екскурзовод.

Край

Сред най-популярните GPS навигационни системи за RV’ers са Garmin nuvi 200, 360 и 680, Lowrance iWAY 600C, Garmin StreetPilot c550, Magellan Maestro 4040 и CrossOver GPS и TomTom ONE 3rd Edition. И така, кой GPS е „най-добрият?“ Това зависи от вашите нужди, предпочитания и бюджет.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *