Социални технологии – VoIP е фалшивата булка

By | ноември 19, 2022

С нахлуването на технологии в областите от живота ни, които сме свикнали като лични, може да ни е все по-трудно да се доверяваме на нашите значими други. Днешните социални технологии улесниха хората със скрити мотиви в обществото да създават невярна информация. Една от най-честите причини за изневяра е изневярата. Тъй като много хора смятат, че е по-лесно да излизат с някого, като създават илюзията, че са необвързани и са необвързани, инструментите за поддържане на тази илюзия са много важни за такива хора.

Преди социалните медии като MySpace и Facebook само богатите можеха да измислят подобни трикове. Например, богат човек може да наеме апартамент, за който съпругът му не знае, или да отлети извън града, за да се срещне под претекст, че има бизнес среща (когато субектът вярва, че е в бизнес град. и). Несъмнено това са най-популярните начини за онлайн запознанства, с които тези хора се отърват от желанието си да правят това. Мнозина днес биха се съгласили, че интернет технологията направи подобни измами достъпни за всички, не само за богатите.

Днес социалните медии са само един от наличните инструменти за измамни цели на извънбрачни връзки. VoIP технологията също има своето място в създаването на подобни измами. Първото нещо, което не може да се пренебрегне, е цената. Експерт от Балтимор, Мериленд (който поиска да остане анонимен, за да се нарича Фреди) обясни: „Убедих жена си да премине от нашия аналогов телефон към VoIP система с нова система, която тайно намерих за по-малко от $10 и след това дойдох софтфонът. „Софтфонът (съкращение от софтфон) е приложение, което прави всичко, което може да прави нормален телефон. „Просто слагам мобилен телефон на моя лаптоп, така че където и да взема лаптопа си, да имам достъп до широколентов интернет, стационарен телефон, докато се обажда от библиотеката или Starbucks“, обясни Фреди. Фреди също се похвали, че акаунтът му за софтфон оставя след себе си сметка и не трябва да крие нищо от жена си. Фреди продължи да казва, че е бил хванат да прави това в миналото, единственото изключение беше, когато той използваше мобилен телефон. „Един ден съм с Bwenz Бях вкъщи и гледах телевизия и моят предплатен мобилен телефон иззвъня, няма нужда да казвам, че не можех да намеря основателна причина, за да го оправдая, така че да го отнеме.“ Фреди призна, че с тогавашната му приятелка са се разделили малко след това.

Друг играч (без каламбур) в VoIP-покритата извънкласна романтична арена е момиче, което ще наречем Сара (Тя също поиска да остане анонимна). Сара се справя добре през последните 2 години и не е предизвикала ни най-малко подозрение у съпруга си. „Открих, че много от моите приятелки са били хванати от съпрузите си, защото винаги си шепнат по телефона и/или затварят, когато съпругът им влезе в стаята. Моят отговор на това е да изпратя своя VoIP имейл. Това намалява за времето, необходимо за слушане на съобщението и след това се опитвам да се обадя отново на любовника си.“ Сара говори за много доставчици на VoIP услуги от глас към текст. VoIP технологията е технология, фокусирана върху преобразуване на данни в множество формати за използване (глас, текст, имейл); Такива съобщения могат да бъдат кодирани в глас, тъй като VoIP използва пакети данни точно както уеб браузърът прави, за да комуникира през Интернет. Такива данни вече са цифрови, така че софтуерът за преобразуване на цифрова информация в текст е кратък, но логичен процес. Сара също така обясни, че се радва да прекрати връзката си толкова лесно. VoIP акаунтът на Сара й позволява да задава правила и да въвежда телефонния номер на бившия си, така че ако постъпи обаждане от номер на друг бивш, тя да не позволи обаждането да премине към гласова поща или телефон.

Докато хората извличат огромни ползи от новите технологични открития, не трябва да се пропуска, че винаги има възможност за скрити проблеми. Докато намираме страхотни начини за комуникация, ние също развиваме недоверие. Очевидно унищожаването на тези части от нашия свят е само доказателство, че тези технологии работят и са толкова ефективни, колкото обещават. Но тази функционалност си има цена. Една идея, с която мнозина могат да изберат да се съгласят и може да успокои много от умовете ни, е, че във всеки случай самата технология не е враг; и намеренията на човек да го използва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *