Телефонни измами

By | февруари 14, 2023

Един мъж наскоро откри с пълно учудване, че сметката му за мобилен телефон включва голям брой разговори, които никога не е правил. Той потвърди сметката си от мобилната компания, че обаждането е дошло от неговия телефонен номер. Жена, която отиде да посети болна приятелка в болницата, остави колата си на паркинга на болницата, забравяйки да заключи вратата. Когато се върнал, мобилният му телефон, който бил оставил в колата си, липсвал. Млад мъж показваше мобилен телефон на новата си приятелка в ресторант. След като излязъл от заведението, мъж ударил момчето по гърба, сякаш искало да вземе такси. След известно време момчето усетило, че има нещо в джоба му. Когато бръкна в джоба си, новите му телефони вече бяха изчезнали. На тримата са отнети мобилните им телефони.

Поради повсеместното разпространение на мобилните телефони, престъпниците са намерили начини за свободен достъп до информация и комуникация с партньорите си и избягване на откриване от държавни служители чрез използване на незаконно придобити мобилни телефони. Измамите с мобилни телефони се превърнаха в проблем на полицията навсякъде. Методът, който тези престъпници могат да използват, е да използват два вида устройства в престъплението, за да използват номера на разрешен мобилен телефон, за да извършват безплатни разговори към откраднатия мобилен телефон, с разрешението на собственика на разрешения телефон. откраднат телефонен номер.

Ето как го правят. Когато купувате телефон, вече има номер, присвоен на вашия телефон, наречен електронен сериен номер или ESN. Вашият търговец на мобилни телефони ще ви даде и друг номер, известен като мобилен идентификационен номер или MIN. Двата комплекта комбинирани номера ще действат като ваши уникални мобилни номера и ще действат като вашия мобилен пръстов отпечатък за идентифициране и потвърждаване на вашите обаждания към мобилни сайтове. Нещастното обаче е, че има такива инструменти, наречени ESN четци, които могат да бъдат използвани от престъпниците за извършване на техните незаконни дейности. Когато включите мобилния си телефон, независимо дали го използвате или не, тези престъпници могат да прочетат вашите ESN и MIN номера, използвайки своите ESN четци, просто като го включат и изведат присвоените ви мобилни номера. След като получат вашия телефонен номер, всичко, което трябва да направят, е да го използват на телефона, използвайки друга машина, където могат да въведат вашия ESN и MIN номер на други телефони, които също са откраднали, и бинго! Те могат да се обаждат на приятелите си престъпници навсякъде по всяко време, докато вие плащате сметката за техните обаждания.

Властите вече са предприели стъпки за справяне с тези проблеми, които причиняват сериозни щети на използването на мобилни телефони от хората. Можете просто да си представите, ако вашите телефони ESN и MIN могат да бъдат прихванати от тези престъпници във въздуха, можете да се смятате за част от тяхната банда, тъй като престъпниците са създадени чрез номерата за сигурност на вашия телефон, освен че ще бъдат таксувани с цената на техните телефони, които не познавате.. УФ! Колко лошо може да бъде?

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *