Телефонни услуги – услуги и доставчици на VOIP (глас през интернет протокол).

By | декември 5, 2022

Когато започнете да обмисляте VoIP (Voice over Internet Protocol) като алтернатива на POTS (старомодните телефонни линии) във вашия дом или офис, трябва да изберете доставчик на VoIP услуги. Точно като традиционните услуги за клетъчни телефони или услугите за мобилни телефони, имате нужда от някой, който да ви осигури връзка с останалия свят.

Това може да изглежда объркващо. Вече сте свързани с външния свят чрез вашата широколентова връзка. Вече сте използвали компютъра си, за да комуникирате с други чрез месинджъри, така че знаете, че това може да се направи лесно.

Доставчикът на VoIP услуги предоставя два ключови компонента: шлюз между широколентовия интернет и обществената комутируема телефонна мрежа (PSTN) и услуга за запис на разговори.

Портът, който свързва широколентовата мрежа с PSTN, ви дава достъп до вашата мрежа, така че да можете да извършвате и прекратявате разговори навсякъде по света. Не забравяйте, че това, че сте свързани с интернет, не означава, че сте свързани с телефонната мрежа. Това няма значение, ако имате достъп до интернет през мобилен телефон; те са две напълно различни групи. Тази порта свързва двете много различни страни.

Видео услугата ви дава „телефонен номер“, който позволява на други хора да ви се обаждат. Тази услуга за маршрутизиране свързва вашия IP адрес с този телефонен номер, така че обажданията да могат да бъдат насочвани правилно към вас, когато се обаждате от чужбина, независимо дали става дума за друг компютър, телефон или мобилен телефон.

Когато пазарувате за оператор, първо трябва да определите какво искате от мобилен оператор. Каква е твоята цел? Искате ли да запазите вашите POTS (стари телефонни линии) и да продължите да извършвате местни разговори и да използвате базирана на компютър VoIP услуга, за да извършвате всичките си междуселищни и международни разговори? Това би било чудесно решение за тези, които трябва да поддържат вашата POTS линия по причини като наблюдение на сигурността и т.н. Ако направите това, пак ще трябва да платите за вашия стационарен телефон, включително всички такси, свързани с VoIP.

Какво ще кажете за цялостна услуга за подмяна на домашен или офис телефон? Има много доставчици, които могат да ви осигурят решение, което напълно ще премахне необходимостта от POTS работа. В зависимост от вашия технически опит можете да закупите оборудване от един доставчик и VoIP услуга от друг. Или можете да изберете универсален доставчик, който ще ви осигури всичко необходимо: хардуер, софтуер, инсталация, поддръжка и мобилни услуги срещу една месечна такса.

Към момента на писане на тази статия имаше около 25 най-високо оценени VoIP доставчици, които открих, че могат да ми предложат различни нива на обслужване, производителност и поддръжка. Трябва да седнете и да разберете нуждите си, преди да започнете да пазарувате, тъй като списъкът с тези доставчици продължава да расте, а изборът на услуги, който предлагат, е толкова разнообразен, колкото ябълки до капачки на главини!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *