Традиционни приложения на GPS технологията

By | ноември 25, 2022

самолет

GPS технологията вече се използва широко в търговската авиация. Много пилоти вече използват GPS навигация за основна и неточна навигация на определени летища. Автоматичното зависимо наблюдение – излъчване (ADB-B) е първата бъдеща технология за насочване и морска GPS, в която се влага значително количество изследвания, разработки и инвестиции. Технологията ADB-B също така включва директна комуникация между самолетите в дистанционното управление, което позволява на самолета да съобщава своята скорост, разстояние, траектория на полета и местоположение. Развитието на тази технология не е ограничено до една държава, а се разширява в световен мащаб чрез сътрудничеството на различни технологии. Освен за търговска употреба, технологията GPS ADB-B се използва и за навигация на безпилотни летателни апарати (UAV). UAV се използват предимно за картографиране и въздушно наблюдение – задача, която преди това беше възложена на сателити в околоземна орбита като NASA Landsat.

Влакове и влакове

Като цяло, напредъкът на GPS технологията осигури присъствието й и в морските технологии. Цифровата GPS технология замени конвенционалната технология за морска навигация и сега се използва за интегриране на ключови области като морска и крайбрежна навигация, навигация, пристанищна и пристанищна навигация, услуги за трафик на кораби (VTS), система за автоматична идентификация (AIS). ), за събиране на хидрографски данни и движение на стоки.

В случая на железниците GPS технологията се използва широко днес за контрол на важни аспекти на транспорта като управление на товари, информация за пътниците, избягване на изходи, свързани с транзитни точки, проследяване на товари, целостта на влаковете и пресичащите маршрути.

Наука

Използването на GPS технологии в различни научни области е широко разпространено и ефективно; това включва области като мониторинг на околната среда и атмосферата, проучвания върху животни, експонати на растения, изследване на времето и климата, селско стопанство, риболов и риболов, картографиране на земята, управление на културите, прецизно засаждане, наблюдение на пръскане и прибиране на реколтата, шофиране на автономна кола.

Сигурност

Отбраната е друга голяма област, която използва GOS технологии. GPS приложенията за сигурност включват проследяване на всички видове превозни средства – леки и тежкотоварни автомобили, 20 и 40 футови контейнери.

Ясно е, че GPS технологията е много важна и е съвместима с много научни и технологични задачи, които изискват постоянно наблюдение и проследяване на данни, особено ако нещата, които търсите, са важни, спешни, чувствителни и ценни. Те включват хора, животни, машини, благородни метали, банкноти и др.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *