Трябва ли да купите GPS система за кучета?

By | декември 30, 2022

Известно е, че кучетата бягат, особено ако се местите на ново място или кучето е ново за семейството ви. Понякога кучетата просто са любопитни и обичат да бягат. Освен това са бързи и трудни за намиране. Ето защо GPS системата за кучета може да бъде полезна и да ви спести много проблеми.

GPS нашийникът е чудесен начин да започнете нещата. Той е достъпен и има много опции, които да отговарят на вашия бюджет и начин на живот. Това е като всяка друга яка, но има малка пластмасова част, в която се намира GPS-а. Пластмасата е тежка и водоустойчива и вашето куче може дори да не знае, че е включена.

Вашата половина от системата изглежда като стандартен GPS, който можете да включите в колата си. Има екран с карта. Най-важното нещо е специално проектирано „убежище“. Можете да изберете местоположение чрез сателит, където искате да остане вашето куче или не. Ако има движение в или извън някоя от тези категории, ще бъдете уведомени незабавно. Някои могат да бъдат намерени онлайн с помощта на карти.

Можете да изчистите тези зони, защото сателитите стават все по-напреднали. Това може да направи вашите области или търсения по-малко ефективни. И тъй като системата за предупреждение е незабавна, вие можете да бъдете там веднага, за да обучите кучето си по-добре или да го предпазите от нараняване.

Някои системи позволяват редовни актуализации за нервни собственици на домашни любимци. Можете да бъдете предупредени за състоянието на вашето куче в много кратък срок – дори с интервал от пет минути. Позволява на хората с трудни кучета да ги следят отблизо през цялото време. Можете също така да видите историята на движението на кучето и да разберете колко време е било в района.

Системата се захранва от батерия, така че се уверете, че батерията има добро зарядно устройство или се смени, когато е необходимо. Има отлични центрове за обслужване на клиенти, които да ви помогнат при проблеми. Ако купувате система, не забравяйте, че е по-лесно с големи кучета. Колкото повече кучето остарява, толкова по-малко е способно да свали нашийника си и по-малко вероятно е да забележат, че системата е свързана.

Чипсът е друг вариант за дребно месо. Поставя се под кожата на кучето при малка операция и прави същото като нашийника – никога не може да се свали. Много е скъпо и не се поддържа лесно (не без малко работа) и все още има грешки в системата, които трябва да се открият. Основният аргумент е, че чипът е под кожата и в момента не може да локализира животното чрез GPS. Чипът може да идентифицира намерено куче.

Технологиите обаче отбелязват голям напредък, когато става дума за чипове. Също така чудесно за котки или други малки животни с нашийник. Обсъдете това с вашия ветеринарен лекар. На този етап нищо не може да се сравни с GPS нашийника за кучета.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *