4 вида офис оформления

By | февруари 1, 2023

Обликът на вашия офис определя вашата бизнес култура. Освен това гарантира резултати за вас и вашите служители. Има много видове офиси, които можете да посещавате. Най-често срещаните са:

Мобилен офис

Клетъчният офис се състои от офиси, подредени в редица или кабини. Тези офиси могат да бъдат за един човек или за много хора. Кабините или офисите са разположени в края на сградата и имате достъп до тях от общи коридори. Предимството на тази система е, че насърчава самостоятелната работа. Освен това ви позволява да се съсредоточите върху работата си, без да я излагате на обществеността. Изследванията показват също, че повечето служители се чувстват по-сигурни, когато работят в мобилен офис.

Комбиниран офис

Оформлението е подобно на това, което бихте намерили в клетъчен офис, но тук офисите обграждат обща зона, вместо да бъдат свързани с коридори. Докато работите в мобилен офис, вашите служители ще увеличат производителността, тъй като се съсредоточават върху текущите задачи. Когато имат проблем, който искат да обсъдят, те винаги го обсъждат на публично място. Експертите препоръчват този дизайн, когато служителите трябва постоянно да превключват между работата си и екипа.

Отворен офис план

Тази структура се характеризира с липса или с ниски нива. Служителите могат да споделят голяма маса или да имат отделни бюра. Въпреки че всеки служител има собствено място със стол и компютър, цялото работно пространство е споделено. Основното предимство на този дизайн е, че насърчава чувството за общност на работното място. Благодарение на откритостта служителите могат да общуват по-добре. Ако правят групова работа, те могат да я завършат по-бързо, когато комуникират добре.

Друго предимство на оформлението е, че спестява много място. Според експерти, оформлението може да работи до 50% повече от клетъчния дизайн.

Съвместен дизайн

Тук нито един служител няма определено работно място. Местата и компютрите са на принципа първи дошъл, първи обслужен. Дизайнът е идеален за фрийлансъри, които нямат къде да работят. Срещу малка такса те могат да се насладят на всички предимства на работната среда.

Край

Това са някои от начините, по които можете да настроите работното си пространство. За да ви е лесно, трябва да работите с професионалист, който може да ви насочи към най-добрите оформления, които да използвате въз основа на вашите нужди.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *