4-те основни типа VoIP телефони

By | януари 17, 2023

Преди да преминем към основната тема, нека първо разберем какво е мобилен телефон, SIP телефон или VoIP телефон. Е, всичко това са различни имена за приложение, което може да се инсталира и използва на вашето смарт устройство. Този софтуер се използва на смарт устройства за извършване на VoIP (глас през интернет протокол) разговори. Той използва SIP сигнализиране и може да бъде съпоставен към IP устройство или Softswitch.

Използването на мобилен телефон за извършване на разговори е най-популярният начин за извършване на разговори и това приложение позволява на потребителите да извършват гласови или видео разговори или да изпращат незабавни съобщения на своите мобилни устройства. Софтуерът Mobile Dialer прави софтуера безплатен, което е най-голямото му предимство. Също така прави международните разговори по-евтини в сравнение с други традиционни методи.

Нека сега разгледаме четирите основни вида мобилни телефони:

1. Основни мобилни телефони

Това е най-важният тип VoIP мобилен телефон, който позволява на потребителите да извършват международни и международни разговори на дълги разстояния на ниски цени. Различни доставчици на услуги използват инструменти за обаждания, за да осигурят най-високо качество на своите потребители. Предлагайки прост потребителски интерфейс с много разширени функции, този музикален плейър има много страхотни функции като възпроизвеждане на музика за извършване на разговори; Интеграция на адресната книга, която позволява на потребителите да инициират VoIP разговор чрез просто избиране на контакт. Основните телефонни разговори са много популярни, защото са много скъпи.

2. Технически инструменти Mobile Dialers

Тези видове обаждания имат някои допълнителни функции, които предоставят на своите потребители. В допълнение към VoIP разговорите, те също предлагат SMS и незабавни съобщения. По целия свят е тенденция сред хората да поддържат връзка с помощта на инструмент за съобщения и Advanced Mobile Dialers поддържат това и предоставят възможности за незабавна комуникация. Що се отнася до техния потребителски интерфейс, той е много интуитивен и интуитивен. Тези телефони предлагат много функции освен интегрирането на адресната книга, а именно.

• Преминаване на NAT (транслация на мрежови адреси).

• Дневници на повикванията

• Прехвърляне на пари

• IVR съобщение

• И много други

3. Комбинирани мобилни разговори

Известни също като телефонни карти за набиране, хибридните VoIP телефони въвеждат концепцията за VoIP разговори с телефонни карти. Той намалява използването на телефонни карти и позволява на хората да превключват между два метода на комуникация, които могат да си позволят. Благодарение на това хората могат да провеждат предплатени разговори без интернет. След като бъде налична интернет връзка, този хибриден набирач ще превключи към акаунта на VoIP абоната, за да инициира повикването. Най-добрата част от такива дайлери е, че потребителите не трябва да помнят своите дълги ПИН и номера за влизане, защото дайлерът ще го направи. За да инициирате повикване от сметка на телефонна карта, обаждащият се сам въвежда необходимата информация.

4. UC Mobile Dialers

Както подсказва името, това са обаждащи се базирани на UC, които са популярни и полезни за бизнес потребители. Бизнес служителите могат да изтеглят UC dialer на своите устройства и да се свържат с тяхната комуникационна мрежа. Те могат да използват някои от най-добрите функции на UC като прехвърляне на файлове, текстови съобщения, групов чат, факс, видео и аудио конференции и др.

Освен това мобилните телефони преодоляват ограничението на VoIP, което позволява да се използват само компютри или друго VoIP устройство за извършване на телефонни разговори. Сега това е възможно с мобилните телефони без много шум, тъй като телефоните от ново поколение имат достъп до други интернет услуги като Wi-Fi, 3G, 4G и GPRS, които позволяват на хората да правят VoIP разговори лесно и на достъпни цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *