7 съвета за мобилна сигурност, които трябва да следвате в живота си

By | януари 27, 2023

Мобилните телефони се превърнаха в необходимост, защото много неща зависят от пазаруване, банкиране и други неща. Понякога може да се изненадате, че мобилните телефони са безопасни за използване. Притесненията ви може да изглеждат основателни, защото обикновено не мислим за спазването на каквито и да било съвети за безопасност на мобилния телефон. Следите ли ги? Сигурни сме, че много от нас приемат съветите за мобилни телефони за даденост и често ги пренебрегват.

За тези от вас, които са склонни да приемат лекомислено съветите за сигурност на смартфона, трябва да ги преразгледате, защото понякога те могат да бъдат опасни. Винаги е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате, въпреки че тези съвети за мобилни телефони са често срещани, но смятаме, че може да са полезни. Ето 7 съвета за мобилна сигурност и се надяваме всички да ги следвате.

7 съвета за защита на мобилните телефони

Силни пароли

Телефон без парола е опасен, защото кани достъп до телефона ви без ваше разрешение. Задайте парола, за предпочитане силна. По-старите модели мобилни телефони идват с пароли или буквено-цифрови знаци, най-новите идват с пръстови отпечатъци, а някои дори имат възможности за лицево разпознаване. Използвайте възможно най-добрите настройки с дизайна на вашия смартфон. Дори и да загубите телефона си, няма риск да загубите информацията за телефона си на непознати.

Избягвайте да използвате телефона си, докато плащате

Мобилните телефони, които се използват ежедневно в продължение на часове, изтощават батерията. Обичаме нашите чатове и понякога дори ниската батерия не може да ни спре. Ще свържем рекордера и ще продължим да използваме смартфона. Колко от вас правят това? Трябва да спрете да правите това, защото напоследък има много докладвани случаи, при които хора са загубили живота си, използвайки мобилен телефон, докато се зарежда. Отново е най-добре да избягвате използването на мобилен телефон, докато плащате.

Избягвайте да спите с телефона си до вас

Когато си лягате, трябва да спите спокойно, не трябва да чувате телефона си да звъни или да вибрира, докато спите. Може да ви се струва странно, но достатъчното сън ще ви помогне да останете здрави за дълго време.

Поддържайте телефонните си разговори кратки и сладки.

Мобилните телефони наистина намалиха разстоянието между хората. Повишеното разсейване от телекома също ви позволява да говорите с любимите си хора часове наред. Здравните експерти казват, че говоренето направо повече от два часа не е полезно за здравето.

Избягвайте да използвате телефона си, когато сигналът е слаб

Използването на вашия мобилен телефон в райони със слаб сигнал може да доведе до излагане на радиация. Слабият сигнал означава повече радиация от телефона и обратното, така че е по-добре да не използвате смартфона, когато сигналът е слаб, защото излагането на радиация може да причини мозъчен тумор.

Не използвайте телефона, когато сигналът е слаб

Да, не трябва да използвате телефона си, когато мрежовият сигнал е слаб. Бъдете търпеливи и изчакайте, докато мрежата стане силна. Седнете настрани и изчакайте. Освен това, използвайте телефона си при спешни случаи.

https://technoidhub.com/news/Facebook-introduce-express-wifi-certified-hardware/

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *