8 неща, които трябва да имате предвид, преди да закупите морско GPS устройство

By | ноември 23, 2022

Днес карането с лодка става все по-популярно благодарение на морските GPS устройства. Този международен раздел е полезен както за начинаещи, така и за експерти. Тези устройства ви позволяват да следите вашите комуникации, докато сте във водата. Можете да пътувате лесно, без да се притеснявате, че ще се изгубите. В резултат на това можете да се насладите на гладко каране, защото няма да имате нужда от карти и други подобни неща.

Морските GPS устройства предлагат много функции. В тази статия ще обсъдим няколко важни неща, които ще ви помогнат да се докопате до правилното устройство.

1. Комуникация с множество сателити

Първо, важно е да запомните, че тези устройства комуникират с поне 12 сателита, за да работят правилно. Това е важно за точността. Устройството от висок клас използва 24 сателита, за да предостави най-добрата услуга.

2. Екран на дисплея

Ако GPS устройството има голям екран, ще ви е по-лесно да четете екрана. Освен това някои единици могат да четат морето или океана. По този начин можете да определите плитчините и скалите в морето. Ако екранът е достатъчно голям, четенето на всичко това ще бъде лесно.

3. Носене

В зависимост от вашите предпочитания можете да изберете голямата или дясната страна. Предлагат се и дрехи. Отново, тези устройства са безопасни и удобни, тъй като са малки. Важно е обаче да се отбележи, че мобилните устройства нямат много карти. Освен това имат малък екран.

По-големите устройства предлагат по-голям екран и повече функции. Например можете да видите всичко без проблем на 8-инчовия екран. Тези подвижни модули са лесни за съхранение във всяко превозно средство, когато не се използват.

4. Компютърна комуникация

GPS системите ви позволяват да съхранявате различни видове информация като точки, карти и упътвания. Освен това можете да изтеглите и допълнителни карти. За достъп до тези данни се уверете, че вашето устройство може да бъде свързано към компютъра безжично или чрез.

5. Порт за антена

Повечето GPS устройства имат вградени антени. Компактен е, но не е подходящ за приемане. Затова може да искате да изберете устройство, което има външна антена. Като алтернатива можете да получите такъв, който се предлага с вграден порт за антена. С добро приемане можете да се насладите на точни прогнози и карти.

6. Word Open

Понякога карането на лодка изисква помощта на вашите приятели. Поради тази причина може да искате да намерите устройство, което може да приема вербални команди в допълнение към ръчните команди.

7. Не влизайте във вода

Повечето GPS системи са водоустойчиви. Но е добре да запомните, че те не са напълно водни. Когато вали котки и кучета, има вероятност устройството да се намокри. Затова трябва да инвестирате в оборудване, което е 100% водоустойчиво.

8. Карта Карта

Когато става дума за карти, GPS навигационните устройства се предлагат в три вида. Всеки тип има много свойства; всички обаче имат основни свойства.

Така че, не забравяйте да вземете предвид това, преди да купите единица.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *