Asterisk VoIP Hosted PBX – уроци на Cisco

By | февруари 2, 2023

Бързите и надеждни комуникационни методи са станали норма в наши дни. Поради тази причина хората разчитат все повече и повече на средства за комуникация като интернет и телефон, които са два основни клона на комуникационната индустрия.

Телефонът ви позволява да говорите директно с всеки навсякъде по света, независимо дали това са вашите приятели, семейство или клиенти. Не е бърз и надежден. Това е много важен инструмент, който сега се превърна в един от основните за всеки дом и бизнес. Бизнесът разчита в голяма степен на тази форма на комуникация и животът им може да бъде разстроен без комуникация по телефона.

Интернет също превзе света със способността си да предоставя бързи и последователни средства за комуникация. Удивителното в интернет е, че всички услуги, които предоставя за комуникация, могат да бъдат изпълнени на много ниска цена. Хората могат да общуват с други хора чрез имейл и чат.

Тези дни видяхме нов напредък в областта на комуникацията с въвеждането на нов комуникационен инструмент, глас по интернет протокол (VoIP) или интернет глас. Това е много подобно на разговора по обикновен телефон, но е много по-усъвършенствано. Това стана толкова популярно в наши дни, че хората сериозно се замислят дали да се откажат от телефона през цялото време и да преминат към VoIP.

VoIP е много по-добър от традиционните телефони, защото предлага много функции и предимства, за които последните не могат да мечтаят. VoIP преминава през интернет и гласовите сигнали се преобразуват в цифрова форма и след това се предават на трета страна. Цифровият формат на гласовите сигнали гарантира, че няма загуба на качество на гласа и комуникацията е по-бърза и ясна в сравнение с обикновен разговор по телефона.

Основната атракция, която предлага VoIP, е неговата цена. Използвайки тази система, можете да провеждате междуселищни разговори до всяка част на света на много ниска цена или дори безплатно. В сравнение с разговорите на големи разстояния по обикновен телефон, комуникацията е по-бърза, по-ясна и по-евтина, когато използвате VoIP услуга. Следователно ще имате по-ниски месечни сметки в сравнение с използването на обикновен телефон.

VoIP предлага и други предимства. Да приемем, че имате нужда от PBX във вашата организация. Ако си купите такъв, който да използвате с обикновения си телефон, той ще бъде по-скъп. Но ако си купите такъв и го използвате за VoIP, той ще бъде по-евтин и по-гъвкав. Работата на PBX системата е еднаква и в двата начина, но ако PBX се използва с VoIP система, това ще бъде през интернет, а не през телефона.

VoIP е лесно достъпен в наши дни. Можете да намерите много доставчици на услуги, рекламиращи тези услуги онлайн, които предлагат бизнес VoIP. Но ако целта е да настроите VoIP система у дома или ако целта ви е да превърнете VoIP в бизнес опция, трябва да научите за настройването на VoIP система.

Инсталирането на VoIP система се преподава от Cisco Training Courses, който има няколко такива курса, един от тях е Asterisk VoIP Hosted PBX.

Ако изберете този курс, ще ви бъдат предоставени всички обучителни материали, от които се нуждаете, за да разберете как да настроите VoIP система във всякакви условия. VoIP е от полза както за дома, така и за бизнеса. Но Asterisk VoIP с PBX е най-подходящ за големи организации, за да посрещне техните комуникационни нужди.

Cisco предоставя цялата информация за различните налични VoIP PBX системи и техните изисквания. Чрез използването на Asterisk VoIP Hosted PBX, човек може да свърже всички телефонни линии в една организация в една комуникационна система, която използва Интернет за управление на повикванията.

IP PBX е мощен инструмент за комуникация във всяка офис среда. Чрез използването на този инструмент всички обществени нужди могат да бъдат изпълнени и управлявани лесно.

Ако искате да започнете VoIP като кариера, трябва да помислите за курсове за обучение на Cisco VoIP. Предимствата, които предоставя този курс, са практическо изживяване при използване на Asterisk VoIP Hosted PBX. VoIP определено е чудесен начин за работа, което се дължи на популярността, която расте с всеки изминал ден, и на скоростта, която премахва нуждата от стационарни телефони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *