GPS проследяването на превозни средства като „Big Brother“ ли е?

By | ноември 17, 2022

Когато хората ме питат за моя бизнес, аз им казвам: „Моята компания предоставя GPS системи за проследяване на превозни средства.“ Техните отговори ме уведомяват дали са служители или собственици на бизнес.

Първите думи от устата на служителя са: „Звучи ми като „Биг Брадър“. Не, не „Биг Брадър!“ Виденията на контролирани от ума дронове, работещи като роби, идват на ум и бързо си тръгват.

‘Голям брат?’ Какво не е наред с това бизнесът да се грижи за колите си? Или да гарантират, че служителите им правят това, за което им се плаща? Кои са собствениците на тези коли? Имат ли право собствениците да знаят как се използват?

Сега, не ме разбирайте погрешно. Вярвам, че на служителите трябва да се вярва и да се третират като възрастни. Но ако някога сте карали кола под наем, а не колата, която притежавате, тогава разбирате как един служител може да злоупотребява със служебна кола.

Например, помислете за бърз служител. Операторите, които карат твърде бързо, хабят горивото ви, повреждат автомобила ви преждевременно и рано или късно увеличават застраховката ви.

GPS система за проследяване на превозни средства може да ви предупреди, ако някой е преминал предварително зададено ограничение. Това е вашата кола, вашето гориво и имате нужда от застраховка; системата за проследяване ви помага да си върнете контрола над тях.

Кой използва вашите коли след работно време и през почивните дни? Използва ли служител колата ви на лунна светлина? Използва ли дъха ви, за да премести зет си в нова къща? Ще разберете, ако инсталирате GPS устройство за проследяване на превозни средства във вашите превозни средства.

Как проверявате искове за извънреден труд? Може да успеете да потвърдите, че работата е свършена, но кога? С GPS системата за проследяване можете да видите къде е колата и по кое време на деня е била там.

Някога изкушавали ли сте се да отделите час за обяд? Смятате ли, че вашите служители могат да бъдат изкушени, особено ако не виждат шефа ви? GPS система за проследяване записва времето, което всяко превозно средство прекарва на едно място; използвайте го, за да ги поддържате честни.

Друго предимство на GPS системите за проследяване на превозни средства: няма да се налага да се обаждате по телефона, за да разберете къде са вашите служители – можете просто да погледнете картата, показана на вашия компютър. Освен това вашият GPS тракер ще ви напомни, когато е време да завъртите гумите, да смените маслото или да извършите други планирани ремонти. И много застрахователни компании предлагат отстъпки до 30% за превозни средства, защитени с GPS системи за проследяване.

Служителят също има полза, когато служебното му превозно средство е оборудвано с GPS система за проследяване на превозни средства.

  1. Ръкописните бележки на водача се заменят с данни от системата за проследяване.
  2. Използвайки информацията от системата за GPS проследяване, производителността на всеки служител може да бъде изчислена и сравнена; Изпълнението на работата може да бъде оценено справедливо.
  3. Вашият диспечер може да сканира компютъра и да намери всичките ви превозни средства наведнъж.

Клиентите също се възползват от GPS системи за проследяване на превозни средства. Бизнесът може да изчисли времето на пристигане или доставка, тъй като прогнозата се основава на местоположението на превозното средство с проследяващи устройства в момента на обаждането. Ако клиент попита дали вашият служител е пристигнал или си е тръгнал – потвърдете с него, като използвате правилните си данни.

Все още мислите, че GPS тракерите са „Голям брат“? Мисля, че зависи от вашата гледна точка.

Концепцията за „Биг Брадър“ не идва със собствениците на фирми. Собственик на бизнес може да каже: „Как проследяването на моя трафик може да помогне на бизнеса ми да печели повече пари?“ Те искат да знаят какво може да направи GPS проследяването за тях.

GPS системите за проследяване на превозни средства „Биг Брадър“ ли са? – Кажете ми.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *