GPS устройство за намиране на чадър

By | декември 10, 2022

Случвало ли ви се е да загубите чадъра си или да го оставите някъде? Случва се през цялото време и изглежда, че почти всеки, когото познавам, е губил чадър през живота си. Неотдавна обсъждах това с приятел. Той ни каза, че трябва да разработим устройство за локализиране на GPS чадъри. Това е възможно, искам да кажа, че разполагаме с технологията, но не би си струвало да поставите устройството върху чадъра, който току-що сте закупили за $15,00, защото GPS устройството или прикрепеният сензор могат да развалят зрението ви. . Нека обаче да поговорим какво ще се случи и да видим дали можем да измислим нещо?

На първо място бих искал да отбележа, че чадърите имат много пространство над ребрата си, което може да действа като антена, така че електрическата част няма да се нуждае от много вода. Що се отнася до енергията, какво ще кажете за малка слънчева клетка, от вида, който е в малък размер, това е възможно, но „о, чакай, ние използваме чадъри при лошо време и затова слънцето не грее. Разбира се, „О изчакайте, използваме чадъри в най-трудния момент, за да не грее слънце. Сензорите за слънчева енергия обаче изглежда работят без истинска слънчева светлина, с изкуствена светлина, като улично осветление или осветление в автобус, влак или метро.

Да, това може да спести неща, но може да ви трябва и батерия, защото много хора слагат чадъри в стаята и там е тъмно, така че няма вода, когато батерията се изтощи. Друг проблем е, че GPS триангулацията изисква поне три сателита, но когато чадърът ви е на вратата, в стаята и няма останала вода, той няма да може да се свърже със сателита. Да, но той може да комуникира с вашия телефон чрез активно RFID устройство и устройство за пигер. И така, какво търсим по отношение на сензорите?

Е, малко устройство с RFID чип, може би около $1,45 плюс батерия, приблизително същото, плюс няколко реда метални антени, които минават по рамката и ребрата на чадъра – още $2 до $3 може би. Е, току-що добавихме шест долара към чадъра, така че това може да не работи за чадър за $15, но за скъп чадър ще има смисъл и ще ви предпази от загуба. Така че, надявам се, че ако сте продуктов инженер, обмислете всичко това и помислете върху него.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *