IP PBX телефон – сърцето на екологичната бизнес поддръжка

By | февруари 6, 2023

Телефонният превключвател на PBX може да не е най-добрият начин за насърчаване на екологичен бизнес, но за офисни и жилищни телефони тези, които инсталират телефонни системи VoIP (глас през интернет протокол), могат да спестят пари и много повече.

Следните точки подчертават начини, по които една IP PBX телефонна система може да бъде полезна за околната среда:

1. Възможността за провеждане на видеоконференции през интернет намалява замърсяването на въздуха

IP PBX система помага на организациите да спестят оперативни разходи чрез въвеждане на видеоконференции. Следователно, освен пътуванията, полетите на дълги разстояния също могат да бъдат избегнати.

2. IP PBX системата се равнява на използване на по-малко мед:

В случая на традиционните телефони са необходими повече кабели, ако разстоянието между обаждащия се и получателя е твърде голямо. Това несъмнено ще изисква много медна тел. Търсенето се увеличава поради неизбежното напукване на медните линии. Домовете и офисите са едновременно екологични и преминават към VoIP телефони. Фактът, че широколентовият интернет се използва за свързване на телефони, означава, че офис телефоните от този тип могат да работят, без да разчитат на PSTN (Public Switch Telephone Network), което изисква телефонни кабели да бъдат инсталирани във всички страни, които минават към континентите.

3. Намаляване на електронните отпадъци

Традиционните мобилни телефони изискват хардуер, за да функционират. IP PBX система обаче може да изисква само компютри и друг хардуер и телефони с PBX система. Последното също е ненужно, ако доставчикът на VoIP офис телефон притежава цялата PBX система от името на организацията, която я използва. Следователно хардуерното ограничение е все по-малко износване. По този начин IP PBX Phone създава много малко отпадъци.

4. По-малко телефонни линии може да изискват по-малко телефонни стълбове

Въпреки че международните линии понякога са положени под морето, до крайните потребители се достига в домове и офиси чрез телефонни стълбове. Дърветата са направени от дърво. IP PBX телефонно превключване с помощта на дърво е намалено. Затова намалете броя на дърветата, които секат.

5. Без факс Само имейл – Спестете хартия и мастило

Офисните телефони, които използват широколентов интернет, винаги използват електронна поща вместо факс машини. Въпреки че услугите за факс през IP са налични за организации, които изискват големи количества отпечатани данни, организациите, които не искат да обменят информация на хартиен носител, могат вместо това да се задоволят с електронна поща, не само за спестяване на разходи, но и за спестяване на труд. цена.

6. Дистанционна работа: Нов начин за правене на бизнес без вреда за околната среда

Когато служителите работят от вкъщи или по телефона, консумацията на енергия в бизнеса се намалява значително. Освен това офис оборудването не трябва да се използва за наблюдение на неправилното използване на оборудване и друго оборудване като компютри, електрическо оборудване и др. Работата от вкъщи също намалява използването на хартия и канцеларски материали, тъй като разходите се контролират от служителя. Офис телефоните, които използват широколентов достъп до Интернет, позволяват телефонна комуникация чрез видеоконференции и използване на имейли за изпращане на съобщения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *