PBX срещу VoIP: Разбиране на съвременните телефонни системи

By | ноември 20, 2022

През последните няколко години VoIP стана част от обществения глас с бързи темпове. Той е рекламиран като ефективен и рентабилен начин за комуникация с вашата бизнес мрежа и се използва за оптимизиране на вътрешните разговори. Преди VoIP обаче аналоговите PBX системи бяха единственият начин за извършване на бизнес разговори.

PBX е много съвместима с аналогови телефони, които разчитат на наличието на голямо оборудване и сложно окабеляване. Освен това не беше евтино, защото разходите щяха да бъдат високи поради таксите за поддръжка и дълги разстояния, а разширяването отнемаше време. PBX все още се използва за бизнес комуникация днес, но потребителите бързо осъзнават недостатъците на тази технология в сравнение с VoIP.

Надеждност

Някои биха казали, че PBX системата е по-надеждна от VoIP системата поради надеждността на VoIP през Интернет. Това може да беше вярно преди няколко години, но тъй като технологията се разви бързо през последните няколко години, VoIP също се разви, за да преодолее тези спешни случаи с лесни начини за прехвърляне на повиквания.

VoIP използва вашия интернет, за да работи, но използването на решение при отказ, което включва крайни точки, ви позволява да продължите да получавате обаждания към мобилен телефон или без интернет или електричество, така че вашите клиенти да могат да се свържат с вас, когато имат нужда, независимо от това как се свързвате. .

Цена

Ако управлявате бизнес, ще искате да се възползвате от всяка възможност, за да спестите пари от разходите си, така че инвестирането в бизнес телефони, които ще намалят месечните ви разходи, трябва да е безпроблемно. При аналоговите PBX телефонни системи първоначалната цена може да бъде значителна по отношение на оборудването и разходите за инсталиране, както и таксите за поддръжка и дълги разстояния, които могат да бъдат значителни с течение на времето.

Известно е, че настройката на VoIP телефонна система намалява размера на месечните сметки, тъй като няма разходи за настройка на системата. Ако вашият офис вече разполага с бизнес IP телефони, всичко, което трябва да направите, е да накарате доставчика да използва тяхната система, което обикновено отнема по-малко от няколко минути, след като цялата документация и портовете са готови, и ще сте готови. обадете се незабавно.

Дори и да нямате подходящото телефонно оборудване, можете да намерите бизнес телефони за продажба на страхотни цени, които отговарят на повечето бюджети. Освен хардуер и обслужване, няма премии или такси за дълги разстояния.

Раста

Като повечето собственици на бизнес, вие вероятно искате да развиете бизнеса си. Дори и да нямате незабавни планове за разширяване на бизнес помещенията си, вътрешното разширение е в съзнанието на всеки собственик на бизнес. При традиционната PBX разширяването означава инсталиране на повече кабели, закупуване на оборудване и други разходи за поддръжка.

С VoIP телефонните системи добавянето на разширения е лесно и достъпно. При други доставчици всичко, което е необходимо, е да се свържете с предпочитания доставчик и да го уведомите за промените, които искате да направите във вашата система. Може да е необходимо известно оборудване, ако добавяте мобилен телефон, но може да не увеличи цената на традиционна PBX.

PBX телефонната система се променя с времето

Преди технологията, която познаваме днес, фирмите наемаха рецепционисти и секретарки, за да свързват комуникационните линии до техните дестинации, използвайки комутаторни табла. През 90-те години VoIP стана по-популярен с възможността си да обменя глас на други устройства като компютри. Бързо напред към съвременните средства за комуникация и ние сме заобиколени от безкрайни начини да общуваме помежду си на една ръка разстояние. В опит да подобрят бизнес комуникациите, аналоговите PBX системи все повече се преместват в облака, като се развиват в това, което е известно като IP PBXs и Hosted PBXs. Сега няма нужда да добавяте оборудване, защото тази комуникационна технология се премества в облака.

Ако не сте сигурни, че VoIP е най-добрият вариант за вас и искате да продължите да използвате своя традиционен PBX телефон, възможно е да използвате VoIP с вашия PBX телефон. Този хибриден подход може да намали разходите ви и да улесни прехода към модерни комуникации.

Готови ли сте да надстроите до VoIP телефонна система?

Ако търсите модерна VoIP телефонна система, имайте предвид, че VoIP и IP PBX са подобни технологии и извличането на максимума от тези комуникационни методи зависи от качеството на доставчика на услуги. С бързото развитие на телекомуникационното оборудване и устройства е лесно да се изгубите в новия и безкраен списък от функции, но винаги помнете важността на вашия VoIP телефон и стойността, която вашата нова комуникационна система може да донесе на вашия бизнес за дълголетие. и растеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *