VoIP – бъдещето на телефонията

By | януари 31, 2023

От многото технологии, които са разработени за Интернет, никоя не е толкова практична или толкова интелигентна като Voice Over Internet Protocol или VoIP. Дори сега вече е на път да промени цялата индустрия.

Какво е VoIP?

Просто казано, VoIP означава, че вместо да използвате телефона си за провеждане на разговори, доставчик на VoIP услуги ще инсталира някакъв хардуер на вашия компютър, който ви позволява да извършвате разговори, използвайки съществуващата ви интернет връзка.

Предимства на VoIP

Има няколко причини, поради които хората се обръщат към тази технология, като основната е, че тя е много по-евтина от традиционните телефони, стационарни и клетъчни телефони. Цените, както за градски, така и за международни разговори, също са значително намалени.

Друго предимство е, че ви позволява да използвате мобилния си номер, независимо къде се намирате по света. Например; мениджър от Ню Йорк на бизнес пътуване до Виена трябва да носи своя VoIP адаптер със себе си и да го включи в компютъра в хотелската стая; той вече може да провежда разговори с личния си телефон. Това не само намалява разходите, но и го спестява от необходимостта да харчи допълнителни пари от хотела.

VoIP метод

Ето как работи VoIP; Когато се свържете с вашия доставчик на услуги, той ще ви предостави адаптер. Вие или професионалист можете да инсталирате адаптера на вашия телефон. Ако искате, можете да свържете всички телефони в дома си, така че всички да имат VoIP. Най-добрата част е, че няма нужда да зареждате телефоните си. Просто инсталирайте адаптера и можете да започнете да го използвате.

Почти всички доставчици на VoIP услуги също предлагат услуги, които традиционните телефони правят, като идентификация на обаждащия се, гласова поща, трипосочно обаждане, повторно набиране, пренасочване и други. Единствената разлика е, че с VoIP разходите са намалени.

Някои предлагат и безплатни номера, факс услуга и опции за свързване на вашия лаптоп за използване на VoIP.

Намаляване на бизнес разходите

За предприемачите ползите от използването на тази технология са много. Като използвате интернет за всички разговори, няма да е необходимо да се абонирате за скъпи телефонни планове. За обикновените телефонни потребители цената може да достигне стотици долари; за компаниите това ще доведе до спестявания на хиляди долари. Ако управлявате мултинационална компания, включваща всички телефонни системи, така че всеки офис да може да използва VoIP, тогава разходите са високи.

Спестените тук пари могат да се използват за други неща, което води до по-висока производителност и повече печалба.

Покани за цял свят

Почти всички телефонни компании таксуват международни разговори на минута и те често са непосилно скъпи. Вече няма нужда да се примирявате с това, защото VoIP предлага същата услуга без висока цена. Друга характеристика на VoIP е възможността за запазване на гласови съобщения във формат WAV, което ги прави толкова лесни за доставяне, колкото и с обикновен имейл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *