VoIP кол център – Въпроси, които да зададете, преди да преминете от аналогов

By | декември 13, 2022

Вашият кол център често е първата точка за контакт между вашия бизнес и клиента. Ако има нещо, което е по-важно от вашите продажби и маркетинг, това е начинът, по който общувате с клиентите. VoIP технологията позволява на кол центъра да функционира като аналогов кол център, но на много по-ниска цена с много допълнителни функции. Ясно е, че вашият бизнес в крайна сметка ще премине към VoIP технология, докато компанията ви расте и спестява пари на компанията ви.

Когато пазарувате за VoIP бизнес, необходимостта да вземете правилните решения за покупка може да означава разликата между живота и смъртта за вашия бизнес. Задаването и отговорите на тези въпроси в тази статия ще ви помогнат да защитите инвестицията си и ще ви даде информацията, от която се нуждаете, за да трансформирате вашия аналогов кол център в мощен и усъвършенстван кол център.

Имате ли ИТ инфраструктура за вътрешно управление на VoIP? Този въпрос е много важен. Може ли вашата компания да си позволи вътрешно решение или имате нужда от IP PBX решение? Надеждността е вашият приоритет номер едно в кол център, така че решението дали ще бъдете правилно обучени за VoIP решение или не ще определи надеждността на вашия VoIP кол център.

Какви видове системи за наблюдение на кол център ще ви трябват? Не забравяйте да запишете, преди да говорите с бизнес доставчик на VoIP, вида на отделите, които ще имате в кол центъра, типовете записани данни, които ще са ви необходими за всеки отдел, и количеството данни, които искате да съберете. управление на вашия доставчик на VoIP телефонни услуги.

Вашата компания разполага ли с ресурси за защита на данните? Ако вашият бизнес разполага с ИТ персонал, обучен за сигурността на данните на вашия VoIP кол център, тогава можете да продължите с вътрешно VoIP решение, но ако не, несъмнено ще искате да работите с идеята да имате хоствана IP PBX където вече са въведени добри мерки за сигурност.

Каква честотна лента е достъпна за вашия екип? VoIP се оттегля от интернет и това означава, че ще имате нужда от честотна лента, за да използвате не само данни и глас едновременно и надеждно, но и качествено. Липсата на достатъчна честотна лента с твърде много работещи устройства може да причини замръзване на данни, забавяне на звука, забавяне и прекъсване. Не е добре за кол център. Ще искате вашата компания да бъде тествана и на разположение, когато обсъждате опциите за вашия VoIP кол център с доставчик. Може да се наложи надграждане до OC48 или гигабитова свързаност, преди да продължите с вашата технология.

Какъв е обемът на вашия кол център? Това може да изглежда като безсмислено, но много фирми, които търсят решения за VoIP кол център, често пренебрегват използването на своите входящи и изходящи повиквания. Уверете се, че имате всичките си минути за разговори и прогноза за бъдещия обем на разговорите, които да показвате, когато поискате оферта.

Къде е вашият кол център? Ако имате няколко местоположения с центрове за обаждания, трябва да се запитате дали вашата компания има парите и опита да поддържа вътрешно VoIP решение или дали IP PBX е подходящ за вашите нужди. . В много случаи много фирми избират IP PBX решение, за да спестят ИТ персонал и пари. Това може да е правилният начин.

Колко лесно можем да надстроим? Попитайте вашия агент за надграждане и планове за надграждане. Възможността за качване или изтегляне (изтегляне) е важна, уверете се, че вашият VoIP доставчик може да изтегля и качва лесно и без добавяне на разходи.

Вашата LAN надеждна ли е? Ако вашата LAN връзка е прекъсната, вашите данни и глас също ще бъдат прекъснати. Уверете се, че имате правилната LAN конфигурация за надеждна точка на връзка и попитайте вашия VoIP доставчик какви ще бъдат тези изисквания.

Така че накратко, имайте повече информация за вашата компания, докато купувате VoIP решения. Колкото повече информация имате, толкова по-добра представа ще имате за разходите и всички стъпки, които ще предприемете, за да направите голяма промяна. Много големи предприятия сега се радват на тази технология. С потенциала, мащабируемостта и удобството на VoIP кол център, вие също трябва да го направите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *