VoIP софтуерни превключватели: революцията в телекомуникациите

By | февруари 6, 2023

Технологията Nextone е ново развитие в телекомуникационната индустрия. Това улесни живота на доставчиците на телекомуникации.

Телекомуникационната индустрия видя много иновации през последните години. Основно развитие в индустрията беше развитието на технологията на софтсуич, която направи революция в индустрията. За да разберете по-добре предимствата на технологията, може да е полезно да знаете основите на технологията.

Разбиране на VoIP технологията

VoIP технологията е процес на преобразуване на гласови сигнали в цифрови IP пакети и изпращането им по интернет до местоназначението им. Достъпен начин за комуникация, технологиите напредват.

Дефинирайте Softswitch

Софтуерът е устройство, разположено между телефоните. С помощта на специален софтуер те се използват за свързване на разговори от един телефон към друг. В миналото функциите на софтсуич се изпълняваха от хардуер, докато физическите суичове се използваха за работа с телефони. Казано на неспециалист, функцията на софтсуич е да разделя хардуера и софтуера на комутирана мрежа.

Как работи

Целта на софтуерния превключвател е да контролира връзките на интерфейса между мрежите и пакетите. За да постигнете тази цел, можете да използвате един инструмент с концепция за превключвател и кърпа за превключвател. Съвременните технологии обаче деградират това устройство до Call Agent и Media Gateway.

Call Agent поддържа услуги като извършване на плащания, извършване на повиквания, подписване, извършване на повиквания и т.н. Call Assistant в софтуера на софтуерния превключвател може да контролира различни медийни канали на разпръснати места през TCP/IP връзка.

Мисията на Media Gateway е да свързва различни типове цифрови медии, за да създаде цялостно решение за комуникация с глас и данни. Системата може да има връзки към стандартната PSTN мрежа, както и към банкомати и IP адреси. Съвременните системи имат Ethernet интерфейс за поддръжка на VoIP разговори. Манипулаторът на повикване инструктира медийния интерфейс да свърже медиите между тези интерфейси.

Софтуер от следващо поколение

Следващото поколение софтуерни превключватели може да обработва множество медии, включително глас, факс, данни и видео. Може също така да поддържа TDM или VoIP протоколи за сигнализиране. В миналото технологията VoIP имаше трудности при удовлетворяването на изискванията за QoS, необходими за комуникация в реално време. През последните години обаче технологията VoIP се подобри, за да отговори на стандартите за QoS, необходими за групова комуникация.

VoIP разпространение: Nextone

VoIP Switch Partitioning е революционна технология в областта на телекомуникациите, която донесе големи ползи на тези, които имат много клиенти, разпръснати във всеки регион. Той предоставя бизнес платформа, готова за използване. Той може да избере фиксирана операция на софтсуич вместо платформа, тъй като това намалява финансовата тежест за тях. Чрез softswitched дялове се създават логически дялове на платформа, която позволява на различни потребители да управляват и използват свои собствени дялове, докато се наслаждават на пълната функционалност.

Nextone е единна VOIP платформа, която позволява внедряването на решения от следващо поколение чрез комбиниране на мрежова сигурност, подписване на взаимодействие (SIP/H.323) и свързаност с различни доставчици. Това е ограничен контрол за много протоколи. С помощта на усъвършенстван софтуер технологията може да раздели информацията на пакети, които съдържат плащания и теми, които съдържат инструкции за шофиране, които трябва да бъдат променени.

Софтуерът Nextone осигурява лесно управление за потребителите, намалява режийните разходи, повишава оперативната ефективност и постига ефективност на ресурсите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *