VoIP софтуер

By | януари 12, 2023

Инфраструктурата на глас по интернет протокол или VoIP се състои от потребителско оборудване, шлюзове, пазачи и IP мрежа. VoIP софтуерът е колекция от софтуер, приложения и системи за управление на инфраструктурата. Търсенето на VoIP софтуер се движи от нарастващото търсене на модерни услуги от потребителите. Успешният компютърен софтуер се превръща в ефективен контрол на повикванията – чрез маршрутизиране на повикванията през тесни канали – и ясен глас.

VoIP приложенията могат да бъдат класифицирани според различните функции на VoIP мрежата. Тези услуги включват управление на потребителския интерфейс, обработка на повиквания, управление на мрежата и таксуване. Приложният софтуер поддържа интерфейса за потребители на IP телефони. Изискванията към потребителския интерфейс включват алгоритми за компресиране на гласови данни, анулиране на ехото и криптиране.

Сървърите за обаждания се контролират от софтуер за записване на дестинацията на повикването. Този софтуер е софтуер за база данни, наречен мек превключвател. Софтуерът преобразува телефонния номер в уникален IP адрес, след като провери дали номерът е правилен. Той свързва двете устройства от двете страни, след като уведоми повиквания за входящото повикване чрез звънене.

Софтуерът за управление на повиквания, наречен конзоли, е програма, която следи хода и разпределението на повикванията. Този софтуер осигурява управление на честотната лента. Сред стандартите е протоколът за иницииране на сесия H.323. За да се поддържа качеството на услугата, се използва протокол в реално време (RTP). Софтуерът управлява и мрежата.

Някои от управляваните от клиента услуги са софтуерно базирани услуги за плащане. Това включва предплатени и предплатени услуги. Някои предлагат услуги за гласова поща, които генерират текстови съобщения. Софтуерните IP телефони се управляват от софтуер, който позволява на потребителя да комуникира директно с VoIP доставчиците чрез компютър. Софтуерът Skype бързо превзема пазара с милиони телефонни минути.

Друга област, в която софтуерът предлага услуги, е в системите за наблюдение на разговори за центрове за обаждания за управление на разговори и компютърна телефонна интеграция за бизнеса.

Разработката на софтуер се увеличава от необходимостта да се решават различни проблеми като загуба на пакети и последователност на пакети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *