VoIP срещу стационарна линия: Кое е по-добро за вашия телекомуникационен бизнес?

By | ноември 30, 2022

Какво е VoIP?

Просто казано, VoIP е вид телефония, която използва интернет вместо стационарен телефон. Домашният телефон използва електрическа енергия за предаване на вълни по оптични кабели или медна жица; където VoIP изпраща повиквания чрез кабели, подобни на интернет. Звуковите вълни се преобразуват в цифрови данни, които отиват към приемника.

Следващият въпрос, който собствениците на фирми задават е: Кое е по-добро за телекомуникации, VoIP или стационарна линия?

За да ви помогнем да сравните телекомуникационните бизнес стратегии, ние изготвихме плюсовете и минусите на VoIP.

Предимства на VoIP бизнеса

Лесна настройка: една VoIP система се нуждае само от устройство за повикване, интернет и VoIP софтуер, за да работи. Конфигурацията на системата е проста, с малко до нулево време на престой в мрежата на компанията.

Мобилност: VoIP услугите не са фиксирани към конкретно място, което ви позволява да използвате мобилния си телефон като разширение на вашия офис телефон. Това е голяма полза за компании, които имат служители, които работят от разстояние.

Висока производителност: VoIP предлага повече от просто глас и много допълнителни функции, като например видеоконференция.

Евтини: VoIP телефоните са много по-евтини от стационарните телефони и предлагат безплатни международни разговори. Инсталирането и поддръжката на хардуер и софтуер също е по-евтино от традиционните системи.

Мащабируемост: VoIP системите разчитат само на интернет, което позволява неограничени линии.

Простият отговор: фиксираната месечна такса улеснява финансовото управление, а наличието на един доставчик за цялата информация и глас осигурява ефективност и техническа свързаност.

Потенциални проблеми с VoIP

Сигурност: сигурността на линията зависи от нивото на интернет сигурност. Поради тази причина VoIP връзките са по-лесни за хакване от разстояние от стационарните, особено ако мрежовата сигурност не е настроена да бъде толкова силна, колкото би могла да бъде.

Интернет зависимости: VoIP разговорите зависят от нивото и стабилността на вашата интернет връзка. Фирмите с голям мобилен и интернет трафик могат да изпитат мрежови проблеми, ако интернет връзката им прекъсне или токът спре.

Софтуерни проблеми: ако се използва нестандартна операционна система или VoIP за провеждане на разговори, качеството и надеждността може да бъдат компрометирани.

Високоскоростни връзки: бизнеси без пътници

– бързите връзки или тези в отдалечени райони може да нямат най-високите скорости на VoIP връзка.

Оставете го на телеком професионалистите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *