VoIP с фирми с множество местоположения – за какво се шуми?

By | февруари 8, 2023

Според проучване на In-Stat, навлизането на Voice over Internet Protocol (VoIP) сред бизнеса се очаква да достигне 79 процента до 2013 г. Това е изненадващо число, като вземете предвид, че преди 10 години VoIP се смяташе за мръсна дума, поради опасения относно качеството и надеждността. Но с икономическия спад и големите промени във VoIP технологията много фирми придават на VoIP различен облик. И по основателни причини. VoIP – и версията от следващо поколение, наречена „хостван“ VoIP – предлага много предимства пред традиционните телефони, включително по-ниски месечни разходи, по-опростени контроли и подобрени функции за обслужване.

Хостваният VoIP е най-бързо развиващият се сегмент на пазара, защото прави процеса на VoIP по-лесен. Например, за да започнете, трябва да избегнете бъдещи разходи – месечната сметка за телефон. Служителите получават удобен „plug and play“ телефон, който може да бъде инсталиран навсякъде, където има интернет връзка, а някои устройства са „облачни“ (съхраняват се в интернет) и от косата на собственика на бизнеса. Служителите могат да намерят сайтове за социални мрежи, които им предоставят мощни функции, които им помагат да общуват ефективно и да се свързват с тези, които имат значение.

Предимствата на VoIP са особено очевидни за фирми с множество офиси или с дистанционна работа. Някои от тези предимства включват:

Безплатни разговори от офис до офис – Добре известен факт е, че тарифите за международни („извън мрежата“) разговори са много по-ниски от тарифите за мобилни устройства, НО това, което мнозина не знаят е, че за фирми с множество местоположения или хора, работещи от разстояние, разговорите от офис до офис са безплатни . … дори в международни клонове! Това е така, защото те се считат за „интернет“ телефони, които пътуват през интернет и не попадат в интернет.

3-цифрено разширение до всяко място – Вместо набиране на напълно различен 10-цифрен номер за всяко местоположение или дистанционен работник, базирана на облак VoIP система позволява на фирмите да използват един и същ основен номер във всички свои местоположения, добавяйки три или четири цифри. Това позволява на служителите да работят така, сякаш всички са в един офис. Това е полезно и за клиенти, които може да се наложи да бъдат прехвърлени на друго място (без да се налага да затварят и набират друг 10-цифрен телефонен номер).

Гъвкаво пренасочване на повиквания – С управлявания VoIP бизнесът може да разработи автоматизирана услуга за управление, която може да отговаря на повиквания и да ги изпраща до съответния отдел или оператор, където и да се намират. Служителят може да настрои пренасочване на повикване от служебния си телефон към домашния си телефонен номер, както и известия от гласова поща към имейл. Това често може да се направи чрез уеб базиран контролен панел за телефона. Нещо подобно може да бъде много важно в бизнес като лекарски кабинет, където лекарят трябва да бъде на разположение в определени дни в случай на спешност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *