VoIP телефонната услуга по-добра ли е от традиционните телефони?

By | януари 18, 2023

Старият (и най-скорошен) дебат… между VoIP телефоните и стационарните телефони често се ръководи от цената. Но вместо дърво, какво ще стане, ако погледнете дървото?

Мисля, че цената на VoIP зависи само от нуждите на бизнеса. VoIP е особено важен за ситуации, които включват множество обекти, домашни и мобилни работници. Обикновено малки или средни предприятия с едно местоположение и нито едно от горните все още не се поддържат от TDM поради неговата стабилност, яснота и надеждност.

Първият въпрос е пълнител (предназначен да „тества“ вашето разбиране).

Истината е, че VoIP се предлага в много разновидности и в много типове архитектура. Съветвам ви, че когато кажете „VoIP услуга“, трябва да сте конкретни. Първо, съгласен съм, че по всяко време клиентът може да използва VoIP услуга, за да интегрира по-добре своята мрежа и да намали общите разходи за телекомуникации… това е добра идея. Също така съм съгласен, че терминът VoIP става все по-масов и вече не е кървава концепция.

Нека обаче поговорим защо хората все още използват TDM (POTS – обикновена стара телефонна система или „стационарни линии“). Първо, трябва да разберете ограниченията на повечето VoIP предложения. Ако използвате VoIP през който и да е стар IP шлюз, тогава няма QOS (Quality of Service) за IP разговори. Това е, което повечето доставчици на телефонни централи предлагат на своите клиенти и честно казано качеството е лошо. Разбира се, понякога работи, но не винаги.

Освен това достъпът е голям проблем. Една малка компания може да не е в състояние да оправдае цената на пълен T1 за достъп (предоставен)… и може да избере кабелен модем, DSL или друга споделена интернет услуга. Докато VoIP може да работи в тази ситуация… отново няма QOS и рискувате да получите същите проблеми, които бихте срещнали при споделените услуги.

ТАКА, че за тези клиенти TDM услугите имат смисъл (например pot pots, може би PRI за центрове за обаждания, които не се нуждаят от много).

Има… още информация, която да ви помогне да вземете информирано решение. Ако желаете помощ за оценка на цената…. сравнете наличните доставчици във вашия район…. използвайте инструмента „Калкулатор за най-добри цени“ тук: Сравнете телефонните тарифи

Това се отнася за жилищни и търговски сгради… и има инструмент за VoIP и наземна линия (POTS).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *