VoIP телефонна услуга: Името на VoIP телефонна услуга наистина ли има значение?

By | януари 23, 2023

Предлага се под различни имена – мобилен интернет, цифрова телефонна услуга, IP телефонна услуга или широколентова връзка. Но какво мислиш? Всички те попадат в услугата VoIP телефон. Предлага се от много телефонни компании, клиентът има избор между дом или бизнес – точно като традиционните телефонни услуги.

Доброто надвива лошото

По отношение на качеството VoIP със сигурност е изминал дълъг път от обажданията, които често са ограничени поради ограничения достъп до интернет. С днешния широколентов интернет качеството вече не е проблем при VoIP. Дори ако обажданията имат малко забавяне от време на време, няма нужда да се оплаквате.

Основно предимство на VoIP е, че на клиентите не се начисляват данъци върху сметките им. Таксата е фиксиран лихвен процент във времето, което е онлайн такса. В зависимост от доставчика на услуги, тя може да започне от едва 10 $ на месец или $ 199 на година и включва неограничени вътрешни и международни разговори. В сравнение с традиционните телефони, няма дългосрочни такси. Клиентите вече не трябва да управляват времето за разговори. За местни абонати VoIP може да доведе до годишни спестявания на телефон от най-малко $500.

Освен необходимостта от високоскоростна интернет връзка, няма много „специални“ инструменти, които трябва да инсталирате, когато използвате тази технология. Всичко, от което се нуждаете, е вашият мобилен телефон или компютър, за да го използвате. Тези, които биха искали да сменят своите аналогови телефони, могат да изберат да го направят с помощта на аналогов телефонен адаптер (ATA), предоставен от доставчик на VoIP телефони.

Бизнесът успява, когато използва VoIP

Бизнесът има голяма полза от използването на VoIP телефон. Имайте предвид обаче, че те трябва да отделят време, за да постигнат резултати. С едно VoIP повикване, отнемащо около 90kbps, фирмите трябва да гарантират, че тяхната честотна лента може да обработва стрийминг, имейл, чат и отдалечени фирмени процеси чрез VPN. Известно е, че малките офиси инвестират в T1 или T3 интернет. Всъщност цените на тези видове връзки са спаднали значително през годините.

Това означава малко, когато бизнесът може да спечели 80% или повече, използвайки VoIP телефон в сравнение с редовните си разходи. За компании с обширни международни операции, които често изискват скъпи телеконференции, видео разговори и видеоконференции, спестяванията могат да стигнат до милиони долари годишно. Това не включва документи, които могат да бъдат изпратени чрез интернет факс или електронна поща.

Ако даден бизнес търси начини за намаляване на разходите, използването на VoIP телефон може да бъде задължително за него. Въпреки че е първоначална инвестиция, тя ще позволи на бизнеса да получи повече печалба от техните услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *