VoIP (Voice Over IP) Описание

By | януари 13, 2023

Широколентови разговори: това е бъдещето на мобилните телефони. Технологията Voice Over Internet Protocol (VoIP) представлява революция в начина, по който комуникираме. Ето списък с три популярни начина, по които VoIP може да се използва за извършване на евтини телефонни разговори.

Може би сте чували за новата технология, която позволява на хората да използват широколентов достъп, за да правят евтини разговори. Може би вече провеждате телефонни разговори или видео разговори на вашия компютър. Всичко, което вече знаете, ви помага да разберете по-добре как работи това вълнуващо ново поколение телефони и как да ги използвате.

Техническото наименование за извършване на евтини разговори с помощта на широколентова връзка е „Voice Over Internet Protocol“. Някои хора го наричат ​​„Voice Over IP“ или „VoIP“ (да кажем „voyp“). Може би сте чували за „VoIP телефони“. VoIP всъщност е общ термин за интернет и широколентова технология. Той използва аудио система за запис на реч по начин, който означава, че може да бъде изпратен по електронен път през интернет протокола.

Има много начини да използвате VoIP технологията и широколентовите връзки за извършване на телефонни разговори. Ето три от най-често срещаните.

1. Компютър към компютър

Първият, лесен и безплатен начин за използване на VoIP е „компютър към компютър“. За да направите това, трябва да сте до компютъра си, както и лицето, на което се обаждате. И двамата се нуждаете от слушалки/микрофон/високоговорител. И имате нужда от USB VoIP телефон, който се включва в USB гнездото на вашия компютър. Ако нямате това, можете да инсталирате или изтеглите програма, наречена „софтфон“. Това позволява VoIP разговори без специално оборудване. Въпреки че това несъмнено е най-рентабилният начин за провеждане на VoIP разговори, телефонните разговори често не са достатъчни. И сте обвързани с вашия компютър.

2. Компютър към телефон

Вторият най-популярен начин за използване на глас през IP е да използвате компютъра или компютъра си, за да извършвате повиквания към мобилен телефон или мобилен телефон. Предимството на това е, че човекът, на когото се обаждате, не трябва да се регистрира в същата услуга, не се нуждае от цялото оборудване и т.н. Вие ще бъдете таксувани за това обаждане. И вие сте, както по-горе, свързани с вашия компютър.

3. Телефон към телефон

Вашият VoIP доставчик ще ви изпрати VoIP адаптер. Използвате това, за да свържете вашия обикновен безжичен телефон („DECT“) към широколентовия модем/рутер на вашия компютър. След като инсталирате софтуера на доставчика на VoIP (това преобразува аналоговия сигнал в цифров), ще продължите да използвате телефона си както преди, като използвате съществуващата си връзка, за да провеждате евтини разговори. За да осъществите повикване, вдигате своя цифров безжичен телефон (DECT) и извършвате нормално повикване. Вашият компютър дори не трябва да бъде включен. Когато телефонът им звънне от другата страна, те отговарят както обикновено.

Красотата на този последен метод за използване на глас през IP е, че вашият компютър дори не трябва да бъде включен, за да използвате VoIP технологията и широколентовия достъп за провеждане на разговори. Лицето, на което се обаждате, не е необходимо да бъде абонирано за същата VoIP услуга. Освен това не е необходимо да имат широколентов достъп или да са на компютъра си. Всъщност дори не е необходимо да имат компютър.

Ето го – три популярни начина, по които можете да използвате VoIP технологията, за да провеждате евтини разговори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *